Актуални въпроси за състоянието и тенденциите на развитие на свободния

...
Актуални въпроси за състоянието и тенденциите на развитие на свободния
Коментари Харесай

Актуални въпроси и тенденциите за развитие на свободния електроенергиен пазар обсъдиха на работна среща КЕВР и Националната енергийна камара


Актуални въпроси за положението и трендовете на развиване на свободния електроенергиен пазар и ролята на енергийния регулатор за мониторинг и надзор на пазара на едро, правенето на Правила за премерване на количествата електрическа енергия и на Общи условия на електроразпределителните сдружения и на крайните доставчици разискаха на среща в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) управлението на регулатора и Националната енергийна камара.

Разменени бяха отзиви и по отношение на нарасналите цени на квотите за въглеродните излъчвания на интернационалните пазари и вероятното им въздействие върху бъдещите ценови решения на КЕВР, оповестиха от пресслужбата на енергийния регулатор.

Председателят на енергийния регулатор доцент Иван Иванов съобщи, че напъните на Комисията са напълно в поддръжка на по-нататъшната либерализация на пазара в посока на повишение на неговата ликвидност и бистрота.

Работна група на регулатора към този момент организира авансово изследване, което следва да обясни основателността на постъпилите сигнали за възможни нарушавания от страна на участници в търговията на БНЕБ.

От своя страна съпредседателят на Управителния съвет на Националната енергийна камара Робърт Дик посочи смисъла на прозрачността на пазара като акцентира значимата роля на самостоятелния регулатор за основаването на конкурентна среда в енергийния бранш и за заслужено отнасяне на пазарните участници в борсовата търговия.

Двете страни оцениха срещата като ползотворна и се договориха сходни диалози да бъдат провеждани от време на време, по авансово конкретизирани тематики.

В диалога, които се състоя по самодейност на Камарата, от страна на Комисията участваха ръководителят на КЕВР доц.Иван Иванов, членове на регулатора и специалисти, а Националната енергийна камара беше показана от съпредседателя на Управителния съвет Робърт Дик и членовете на УС на сдружението, се прецизира в известието.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР