Актуални проекти ще представи конференция в СофияГИС системите намират все

...
Актуални проекти ще представи конференция в СофияГИС системите намират все
Коментари Харесай

ГИС помагат за справяне с предизвикателствата в света

Актуални планове ще показа конференция в София

Географска информационна система системите намират все по-широко приложение в разбора на информация в действително време
(източник: ЕСРИ България)

Географските осведомителни системи (ГИС ) могат да оказват помощ на човечеството да се оправя по-ефективно с провокациите, пред които се изправя, в сфери като ръководство при изключителни обстановки, околна среда, сигурност, инфраструктура и други, обявиха от ЕСРИ България в навечерието на интернационалната Географска информационна система конференция, която ще се организира на 13 ноември в София хотел Балкан, по случай Световния Географска информационна система Ден.

Един от акцентите на форума ще бъде изпълняваният сега план за основаване на Система за ръководство на водите в басейна на река Искър, който се явява първа фаза на Националната система за ръководство на водите в действително време в България. Целта на плана е попречване и ръководство на риска от наводнения и настъпване на неподходящи последствия за човешкото здраве и околната среда посредством централизирано събиране, култивиране и разбор на информация в действително време.
още по тематиката
Друг настоящ план е ГИС-базираната електронна платформа „ Единна осведомителна точка ”, която ще бъде демонстрирана онлайн. Системата е основа за развиване и съдействие в областта на инфраструктурата и информационните мрежи с страната, като интегрира данни за цялата техническа инфраструктура на България – електронни съобщителни мрежи, ВиК, газ, пътна, жп и електро инфраструктура, топлопроводи, улично осветяване и други

Адриано Баптиста, шеф „ Операции ” в Сателитния център на Европейския съюз (SatCen EU), ще опише за приложението на Географска информационна система технологиите за потребностите на навременна, надеждна и ефикасна поддръжка към общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз. Той ще показва онлайн употребяваните от Сателитния център геоинформационни системи за следене в действително време, обмисляне, разбор на риска и ръководство в областта на сигурността в Европа.

Франциско Нобре, заместник-председател на Европейската асоциация на незабавните повиквания (112), също ще се включи в конференцията с показване на сполучливи интернационалните планове и приложението на Географска информационна система за киберсигурност, ръководство при рецесии, търсене и избавяне, незабавни повиквания 112 и правоприлагане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР