Актуални данни от две нови публикувани от Европейската комисия независими

...
Актуални данни от две нови публикувани от Европейската комисия независими
Коментари Харесай

„Еразъм+“: повратен момент в живота на 5 милиона европейски студенти


Актуални данни от две нови оповестени от Европейската комисия самостоятелни изследвания демонстрират, че програмата „ Еразъм+ “ оказва помощ на студентите да съумяват по-добре в персоналния си и професионален живот, и че подтиква потенциала на университетите да иновират.

Мащабните изследвания, при които бяха получени близо 77 000 отговора от студенти и чиновници във висши образователни заведения и над 500 – от организации, мерят и правят оценка въздействието на програмата „ Еразъм+ “ върху главните ползващи се от нея групи. Резултатите дават информация за това по какъв начин програмата на Европейски Съюз оказва помощ за подготвянето на младите европейци за новата ера на цифрови технологии и за построяването на сполучлива бъдеща кариера.

Основните констатации от изследванията са:
„ Еразъм+ “ оказва помощ на студентите да схванат какво желаят да вършат и да си намерят работа по-бързо. „ Еразъм+ “ усилва възприятието на принадлежност към Европа „ Еразъм+ “ подкрепя внедряването на цифровите технологии и приобщаването на обществените групи в по-неравностойно състояние
При множеството участващи университети плановете за съдействие по стратегия „ Еразъм+ “ са ускорили внедряването на цифровите технологии. Използването на новите технологии и на новаторски способи на преподаване и учене спомага за усилването на интернационалното съдействие сред университетите и техния потенциал да иновират. От своя страна две трети от участващите университети показват, че европейските планове са съдействали и за приобщаването и равнопоставеността, във висшето обучение, на обществените групи в по-неравностойно състояние.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР