Актуализацията на държавния бюджет може да бъде приета до 14

...
Актуализацията на държавния бюджет може да бъде приета до 14
Коментари Харесай

Каримански: Актуализацията на бюджета може да бъде приета до 14 септември |

Актуализацията на държавния бюджет може да бъде призната до 14 септември. Това мнение изрази ръководителят на бюджетната комисия в Народно събрание Любомир Каримански по БНР.

" Начинът на актуализация на пенсиите стъпва на действителния застрахователен приход, до момента в който методът, препоръчан от служебното държавно управление, не стъпваше върху действителния застрахователен приход ", уточни той.

По думите на Любомир Каримански е значимо да се подчертае, че средствата са обезпечени до края на годината, а за идната могат да се обезпечат от източници в обществения бранш, където могат да бъдат усъвършенствани разноските и да се покаже по-висока приходна част:

" Концесиите в България са мощно подценени като такси, които събира страната. Фирмата " Дънди прешъс метълс " са добили и изнесли суровина в размер на 12 200 тона злато за повече от 1,2 милиарда лв.. Концесионната такса на тази компания е 1%. (...) Защо основна прокуратура не обърна внимание най-малко на един от отчетите на Сметната палата. Ето една опция за усъвършенстване на разноските в обществения бранш, тъй че да може приходната част да я има. ".

Каримански се разгласи за преразглеждане на концесионните контракти:

" Ние пазиме интереса на страната от позиция на експлоатиране на естествените благосъстояния на страната. Ние би трябвало да се съобразяваме и с политиката на Европейска комисия за това по какъв начин и по какъв метод експлоатираме естествените си благосъстояния. (...) Нима сме създали всичко допустимо да усъвършенстваме стопанската система на страната? ", запита шефът на бюджетната комисия в Народно събрание.

" Категорично съм за избори 2 в 1, гледайки от страна на финансите това е по-разумният вид ", акцентира ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

В предаването " Неделя 150 " депутатът от Има Такъв Народ Любомир Каримански отхвърли да е той индивидът, на който Татяна Дончева от " Изправи се БГ! Ние идваме! " да е давала пари, с цел да разцепи парламентарната група, за което описа пред БНР ръководителят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Каримански съобщи, че не е чувал за такава среща.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР