Актуализацията на бюджета влиза на второ четене в парламента. Променя

...
Актуализацията на бюджета влиза на второ четене в парламента. Променя
Коментари Харесай

Намаляват глобите: Управляващите предлагат санкциите да паднат от 5000 на 1000 лв.


Актуализацията на бюджета влиза на второ четене в Народното събрание. Променя се и Законът за изключителното състояние, като ръководещите оферират понижаване на санкциите, които да станат от 5 хиляди на 1000 лв..

Предложено е и за интервала от 13 март 2020 година до анулацията на изключителното състояние държавната дотация по Закона за политическите партии да не се дължи.

Промените в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние са по отношение на неговото удължение до 13 май.

Със законопроекта ще се разясни, че държавните и локалните органи, в това число и институциите, не стопират своята активност и проължават да работят при съблюдаване на всички законови условия и при вземане предвид на въведените противоепидемични ограничения. Законът дава опция на органите и институциите да провеждат гъвкаво своята активност, написа "Фокус ".

Със законопроекта се предлага актовете, с които министърът на опазването на здравето вкарва краткотрайни ограничения и ограничавания по отношение на изключителното състояние да подлежат на авансово осъществяване. Със законопроекта се предлага да не се стопират периоди по Закона за публичните поръчки и концесионни процедури, като откритите производства и процедури да бъдат приключени. Текстовете плануват да спрат да текат единствено давностните периоди, планувани в нормативни актове, с приключването на които се погасяват права на частноправни субекти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР