Актуализацията на бюджета ще мине в НС, защото никой не

...
Актуализацията на бюджета ще мине в НС, защото никой не
Коментари Харесай

Председателят на КНСБ: Актуализацията на бюджета ще мине, защото никой не иска да си създава врагове сред населението

Актуализацията на бюджета ще мине в Народно събрание, тъй като никой не желае да си сътвори като врагове големи групи от популацията при идните избори, които явно ще дойдат предварително. Това сподели във Варна ръководителят на КНСБ Пламен Димитров.

Според него плануваната от ръководещите актуализация не е толкоз великодушна, колкото би трябвало да бъде.

" Бюджетът може да си разреши много повече поради инфлацията. Тя при равни други условия вкарва големи спомагателни средства в приходната част на бюджета. Брутният вътрешен продукт ще нарасне с 6-7 милиарда лв. поради това. 1 милиард лв. би трябвало да отидат за заплати, на тези, които не са получили никаква отплата за инфлацията, безапелационен е Пламен Димитров.

Неговите калкулации сочат, че инфлацията е надскочила 15%, а на питателните артикули е съвсем 25%.

" Това значи 15% нарастване на заплатите в бюджетната сфера. Останалият милиард да е към всички уязвими групи ", разяснява Димитров.

По думите му би трябвало да се вкара формулировка за " енергийна беднотия ", тъй като есента идва. Нужни са и водни помощи, тъй като цената на водата се подвига и много хора не могат да я платят, счита водачът на КНСБ.

Протестът на НЗОК е единствено началото и ще продължи. Има поръчки за митинги в Селскостопанска академия и в Изпълнителна организация “Борба с градушките”. Има браншове, които не са подкрепени още от пандемията, като Градския превоз в страната, осведоми още Пламен Димитров.

Репортер: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР