Актуализацията на бюджета и процедурните правила за избор на управител

...
Актуализацията на бюджета и процедурните правила за избор на управител
Коментари Харесай

2 в 1: Парламентът гледа актуализацията на бюджета и избора на гуверньор на БНБ

Актуализацията на бюджета и процедурните правила за избор на шеф на Българска народна банка влизат в пленарната зала.

Очаква се още през днешния ден депутатите да обсъдят на първо четене и измененията в бюджетите на Здравната каса и Държавното публично обезпечаване.

Средно пенсиите ще се усилят с 12,5% от 1 октомври, в случай че Народното събрание одобри направените оферти от служебния кабинет. Вероятността това да стане обаче е дребна, защото от всички парламентарни групи има поръчки, че сред двете четения на законопроекта ще създадат лични оферти.

120 млн. лева би трябвало да бъдат обезпечени на Здравната каса, с цел да се посрещне четвъртата Covid вълна, като сметките са направени при сюжет, че страната ни е два месеца в оранжевата и два месеца в алената зона.

Допълнителните средства, които би трябвало да бъдат обезпечени, постановат и смяна в държавния бюджет, само че тя най-вероятно ще бъде гласувана на следващия ден в пленарна зала на първо четене.

Общо финансовата рамка е разчетена при 2 милиарда лв. спомагателни доходи, 400 милиона от които от Плана за възобновяване и резистентност и 1,8 милиарда лева нови спомагателни разноски.

Друг акцент в работата на народните представители ще бъде процедурата по желание на нов гуверньор на Българска народна банка. В отрасловата комисия бе признат тридневен период за номинации след гласуването в пленарна зала. В множеството парламентарни групи имат рецензии към „ несъразмерното бързане “, както те го дефинират.

Преди да стартират работа в пленарна зала ръководителите на групите и управлението на Народното събрание ще организира председателски съвет. Очаква се на него да бъдат поканени представители на ЦИК, с цел да се обсъдят вероятните дати за осъществяване на президентските избори и евентуалните нови парламентарни избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР