Актуализацията на бюджета е напълно съобразена с това държавата да

...
Актуализацията на бюджета е напълно съобразена с това държавата да
Коментари Харесай

Горанов: Да не прибързваме с мерки


Актуализацията на бюджета е изцяло съобразена с това страната да може да извършва функционалностите си през идващите месеци и до края на годината, увери финансовият министър Владислав Горанов по време на дебатите в Народното събрание, съобщи БГНЕС.

Пред депутатите Горанов акцентира, че тематиката ще бъде още по-трудна за обсъждане „ след края на пандемичната част на кризата” с ковид и прикани: „ Да не прибързваме с ограничения, които можем да вземем с всеки един момент”.

„ Да, хората имат потребност от утешение. Първата фаза идва от това, че обществената система на страната е въоръжена с задоволително запас, с цел да може да удържи напора, който ще бъде ориентиран към нея. Втората линия – подпомагането към бизнеса, някои го правят оценка като незадоволително, а други като работещо. След днешното съвещание то ще претърпи спомагателна оптимизация, която дава опция на тези работодатели, които са запазили от елементи своята активност и желаят да вземат участие в солидарността със своите служащи, да се включат”, сподели още финансовият министър.

Той увери, че с увеличението на лимита на държавния дълг ще се търсят най-оптималните решения за финансирането на българския бюджет.

Горанов насочи апел към всички партии да поддържат актуализацията на идното гласоподаване и изрази вяра до месец-два епидемиологичната рецесия да отшуми.

Според финансовия министър не е в този момент моментът за въвеждането на категоричен базов приход, каквито претенции се чуха от страна на опозицията. Горанов напомни още, че до дни ще започват ограниченията, изпълнявани през Българската банка за развиване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР