Актуализацията на бюджета беше обявена още преди 3 месеца. В

...
Актуализацията на бюджета беше обявена още преди 3 месеца. В
Коментари Харесай

Александър Иванов от ГЕРБ с остър коментар за мерките на правителството

Актуализацията на бюджета беше оповестена още преди 3 месеца. В динамична обстановка сме – растящи цени на ток, парно и горива. Актуализацията е наложителна, защото ЕБВР намали с два пъти прогнозата за напредък на България. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Александър Иванов. 
Всичко по тематиката: Антикризисните ограничения на кабинета Петков 98
Все още нямаме информация за параметрите за актуализацията, с цел да вкараме оферти, разкри той. 

Мерките на „ смяната “ още не са написани на никое място. Скептичен съм, че ще проработят както ръководещите си показват, в противен случай – наливане на бензин в огъня. Няма да оказват помощ за растящите цени, както и за превъзмогване на инфлацията, счита депутатът. 

Не виждаме същински оферти, а единствено разбори и приказки за проинфлационни ограничения – те не понижават шока за българските жители, коментира Иванов: " Шест месеца бяха изгубени и не се направи нищо. "

Добрите приказки на държавното управление за еврозоната рухват на фона на действителността. Управляващите не могат да формулират фискални политики да изпълнят критериите за инфлацията и прогнозируемите цени. А това са съществени параметри при влизането в еврозоната. Има и голям недостиг, който се цялостни със заеми, приключи Александър Иванов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР