Актуализацията на Бюджет 2018 показва доброто финансово здраве на община

...
Актуализацията на Бюджет 2018 показва доброто финансово здраве на община
Коментари Харесай

Д-р Янко Станев: Бюджетът показва доброта финансово здраве на общината

Актуализацията на Бюджет 2018 демонстрира положителното финансово здраве на община Варна, даже когато се гледа с сериозно око. Това съобщи зам.-председателят на Общинския съвет по време на разискването на актуализацията на тазгодишния бюджет във финансовата комисия към Общинския съвет. По думите му актуализацията е значима, тъй като в нея дефинитивно се вижда политическата стратегия на Общинския съвет. „ Тук, в този документ, тя е изпълнена. Около 90 % от решенията, които сме взели, се извършват с този обновен бюджет. До края на годината ще се осъществят и други обекти, а там, където има оттегляне, ще останат преходни за идната година “, заключи Станев.

Актуализираният бюджет на община Варна е 383,7 млн. лева При първичен проект 393,7 млн. лева, сподели шефът на общинската диррекция „ Финанси и бюджет “ Стефка Господинова. По мотив занижаването с 10 млн. лева тя посочи, че това не се дължи на несъблюдение на авансово заложените параметри, а на планувани доходи от продажба на билети и карти за градския превоз от ТАСРУД, които обаче постъпват непосредствено в общинската компания „ Градски превоз “. Несъществено снижен е предстоящият доход от зоната за платено паркиране, която проработи в цялостен размер в средата на август, вместо в началото плануваното първо тримесечие на годината.

С 11,651 млн. лева повече от плануваното ще са приходите от делегирани от страната действия, заяви още Господинова. Неданъчните доходи се усилват със 157 хиляди лева Повече се чака да бъдат събрани от имуществени налози, от такси, санкции и наказания. Господинова акцентира, че на макрорамката не се отразяват целевите средства от републиканския бюджет 43, 244 млн. лева за акциите на ЦУМ е 1,398 млн.лв. за реорганизация на трибуните на емблематичния за Варна стадион „ Спартак “.

Като най-съществени обекти в финансовата стратегия за миналата година се обрисуват трасето на бул. „ Левски “ – 84,259 млн. лева, пробивът на бул. „ Сливница “ – 5,199 млн. лева, новата постройка на детска градина „ Иглика “, паркът в кв. „ Възраждане, “ водопроводът в „ Аспарухово “, ремонтите, които текат в детските ясли и градини. Отчуждителните процедури върху парцели, които попадат по трасетата на огромните инфраструктурни обекти, са коствали на локалната хазна над 36 млн. лева
Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР