„Актуализация на пенсиите до края на годината е възможна при

...
„Актуализация на пенсиите до края на годината е възможна при
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Още тази година е възможно да се направи актуализация на пенсиите

„ Актуализация на пенсиите до края на годината е допустима при настоящ парламент и при постоянно държавно управление, с цел да се вземе политическо решение по какъв метод може да се направи актуализация в бюджета на държавното публично обезпечаване и централния бюджет, с цел да може упованията на хората да бъдат постигнати”. Това съобщи в студиото на „ Събуди се” министърът на труда и обществената политика Гълъб Донев.

По думите му сега служебното държавно управление приготвя оферти, с цел да покаже какви са разновидностите, по които би могла да се направи обективна актуализация в бюджета на държавното публично обезпечаване в частта за пенсиите.

Идеята е тези 50 лева, които в този момент се дават като добавка на пенсионерите, да се направи по формула, посредством която тези пари да влязат в пенсиите, само че Донев изясни, че това е извънредно мъчно, тъй като няма по какъв начин механично да се пренесат в размера на пенсиите, а би трябвало да се откри формулата, с която да не се нарушат правилата в осигурителната система, тъй като през годините доста пъти са нарушавани и по тази причина е доста сензитивна, когато стартира да се приказва за нарастване на пенсиите.

По-справедливата формула, съгласно Донев, е да се употребява коефициента за трудов стаж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР