Актуализация на избирателните списъци не се налага, каза по време

...
Актуализация на избирателните списъци не се налага, каза по време
Коментари Харесай

Министър Шишков: Не виждам механизъм за промяна на избирателните списъци

Актуализация на изборните описи не се постанова, сподели по време на чуване в Народно събрание служебният министър на районното развиване и благоустройство Иван Шишков, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “ . Въпросът му бе заложен от народни представители, поради изнесените последни данни от Национален статистически институт за броене на популацията, съгласно които то е намаляло с към 830 000 души. Според тях това понижение не е било отразено в изборните описи за последните парламентарни избори и те не са били правилни. 

Министър Шишков изясни, че изборните описи се сформират на база на регистъра в ГРАО и те нямат връзка с преброяването. Обект на преброяването са били българските жители, които живеят в страната ни, само че не и тези, които са на открито. Избирателните описи се изготвят от общинските администрации, без значение от место обитаването им. Те се отпечатват по непрекъснат адрес, сподели министърът. Докато преброяването носи информация по демографски правила, които нямат отношение към съставянето на изборните описи.

" Не виждам механизъм за смяна на тези обстоятелства. Само, в случай че има законодателна смяна от ваша страна, тогава би имало и смяна в изборните описи. И аз бях доста сюрпризиран и гледах целият разбор на ГРАО, само че ви убеждавам, че нещата най-вероятно са тъкмо по този начин “, сподели министър Шишков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР