Актуализация на бюджета на София, която намалява очакваното му изпълнение

...
Актуализация на бюджета на София, която намалява очакваното му изпълнение
Коментари Харесай

София оряза бюджета си с нови 18 млн. лв. заради Covid

Актуализация на бюджета на София, която понижава предстоящото му осъществяване с близо 18 млн. лева, утвърди в четвъртък Столичният общински съвет (СОС). Мотивът е спад в плануваните доходи, а решението бе взето с гласовете на обединенията ГЕРБ-СДС и Вътрешна македонска революционна организация - " Атака ", като съветниците не се вслушаха в настояванията на “Демократична България” и “Спаси София” общината да се опита да изкара спомагателни доходи. В края на април СОС към този момент понижи бюджета с други 23.6 млн. лева Независимо от орязването се залагат средства за ремонт на редица детски градини.

Най-много, със 7.6 млн. лева, се понижават предстоящите доходи от продажбата на земя. Надолу с 3.5 млн. лева е прогнозата за доходи от продажба на здания, и с 3.1 млн. от импортиран Данък добавена стойност.
Очакват се и по-слаби приходи от такси от общинските детски градини с 1.5 млн., и с по 1.8 млн. лева от такси за прилагане на механически услуги и от приходите от продажби на артикули и услуги.

Пренасочват се пари за редица детски градини

В същото време в финансовата стратегия за вложения се включват действия по ремонт на редица детски градини. Още в сряда столичният кмет Йорданка Фандъкова уточни, че с актуализацията ще бъдат увеличени средствата за поправки на детски градини и учебни заведения с 4.6 млн. лева Тя стартира и стратегия за създаване на 67 нови детски градини, само че в идващите 3 години.
В елементи, с актуализацията се обезпечават средства за създаване на детска градина за 5 гр. № 197, “Филиповци”, регион " Люлин " - 649 252 лева Изграждане на нова детска градина, филиал на ДГ №116 за 4 култивиран и 1 яслена групи, регион „ Витоша “ - 593 470 лева

И още уголемение за 3 групи, административна част и възобновяване на остарялата в ДГ № 119, регион “Възраждане” - 672 000 лева Предвижда се Ремонт на постройката и дворното пространство на ДГ №77, регион " Средец " - 91 361 лева А също и строително-монтажни работи по замяна на амортизирана дограма във филиал №1,ул. " Лидице " №16 и филиал №2, ул. " Андрей Николов " №6, регион " Слатина " - 14 440 лева А също и на ДГ № 168 в регион " Слатина " - 14 440 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР