Актуализация на бюджета на община Варна за 2018 г. одобриха

...
Актуализация на бюджета на община Варна за 2018 г. одобриха
Коментари Харесай

Намалиха бюджета на Варна с няколко милиона

Актуализация на бюджета на община Варна за 2018 година утвърдиха на днешното си съвещание членовете на ПК " Финанси и бюджет “ към Общинския съвет. Макрорамката беше поправена на 383,7 млн. лв. при първичен бюджет от 393 млн. лв.. " Основна причина за понижението е, че приходите от продажба на билети за градски превоз се събират и регистрират в общинското сдружение, според признатата от локалния парламент икономическа рамка. Това се отразява както в приходната, по този начин и в разходната част на бюджета на общината “, сподели пред съветниците Стефка Господинова, шеф на Дирекция " Финанси и бюджет “ в Община Варна.

Преразпределяне на приходите и разноските беше направено и в финансовата стратегия. След актуализацията на бюджета тя възлиза на 119 млн. лв. при в началото планувани 133 млн. лв.. Корекцията е вследствие на отчуждителните процедури, които забавиха реализацията на част от обектите, стана ясно на съвещанието.

Същевременно по някои функционалности, измежду които е и образованието, има нарастване на средствата. При в началото планувана макрорамка от 118,5 млн. лв. обновеният бюджет за обучение възлиза на 121,8 млн. лв.. " Налице е нарастване с 3,3 млн. лв., което затвърждава образованието като един от целите на Община Варна “, уточни Господинова.

С близо 4 млн. лв. е повишен обновеният бюджет за 2018 година на функционалност " Социално обезпечаване, подкрепяне и грижи “, който е в размер на 19,5 млн. лв..

По време на днешното съвещание бе изтъкнато, че макар понижението на макрорамката Община Варна е в устойчиво финансово положение. " Ние сме измежду положителните образци за финансова непоклатимост и резистентност на обществените финанси ", означи Стефка Господинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР