Акцията в Труд е подарък за цялото общество“.Така я определи

...
Акцията в Труд е подарък за цялото общество“.Така я определи
Коментари Харесай

Маринов: Акцията срещу фабриката за цигари в Труд е подарък за цялото общество

„ Акцията в Труд е подарък за цялото общество “.Така я дефинира вътрешният министър Младен Маринов, който участва на празненство по случай 140 година от учредяването на Министерство на вътрешните работи. Тази порочна активност нанася големи вреди за бюджета. Успехът е взаимен на доста служби и най-много на работата в екип, сподели министърът, представен от БГНЕС.
По-рано през днешния ден прокуратурата организира спецакция против мрежа за незаконни цигари в с. Труд и Граф Игнатиево, Пловдивско и разруши фабрика,произвеждала подправени цигари. До този миг са задържани 12 души, а готовата продукция е на стойност към 2 млн. лв..
Маринов отхвърли да даде повече детайлности за акцията, защото се организират следствени дейности. „ Когато станем подготвени и прокуратурата реши, че може да се изнася информация ще ви осведомяваме “, сподели в отговор на БГНЕС вътрешният министър.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов добави, че има още оповестени лица за търсене и броят на арестуваните ще нарасне. „ Работата, която следва да се свърши е голяма. Това са големи пространства и халета, поточни линии на две места. Има в допълнение камион с цигари, който е на територията на Пловдив. Най-вероятно на следващия ден ще бъде изработен оглед. Едва тогава ще се реши на какъв брой души и какви обвинявания да се издигнат “, сподели Иванов.
Фабриката не е работила за българския пазар. „ На място видяхме, че кутиите с цигарите са с гръцки надпис. Но дали са изнасяни за Гърция или са употребявани като камуфлаж за илюзия на службите – на територията на България да търсим канал през Гърция, това е въпрос на разбор “, разясни Иванов без да прецизира от по кое време е работила фабриката.
Вътрешният министър разяснява и планувания за на следващия ден митинг на служители на реда поради нощния труд. „ За страдание и на този празник ще има митинги на синдикатите. Знаете, моята позиция, че това е характерен труд и би трябвало да се заплаща в допълнение. Към момента те получават минимума, уповавам се да намерим средства, с цел да бъде заплащан на обикновено равнище. Всичко е въпрос на постъпление в бюджета и на систематизиране в самата система “, разяснява министърът.
Министърът счита, че Министерство на вътрешните работи е демократична конструкция и почита решението на синдикатите да излязат на митинг в деня на професионалния празник. „ Въпреки, че има проблеми, сътрудниците работят и днешната интервенция е резултат от денонощен труд “.
Вътрешният министър, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, служители на реда и дипломати участваха на тържествена гала по случай 140-годишнината от основаването на Министерство на вътрешните работи. Раздадени бяха над 800 специфични плакета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР