Акцията срещу висши полицаи, свързани с наркоразпространението, е доста сериозно

...
Акцията срещу висши полицаи, свързани с наркоразпространението, е доста сериозно
Коментари Харесай

Безлов: Сътресението в отдел Наркотици на ГДБОП може да доведе и до сблъсък на групировките

Акцията против висши служители на реда, свързани с наркоразпространението, е много съществено разтърсване, защото отдел "Наркотици " е една от основните служби в ГДБОП, разяснява в утринния блок на bTV Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.
Самата работа ГДБОП е основна и по тази причина постоянно е употребена и за политика, напомни той.
Припомняме, че в края на предходната седмица за рекет на наркогрупи бяха задържани ръководителите на отдела на опиати към ГДБОП, а по-късно министър председателят Борисов изиска оставките на зам. основния секретар на Министерство на вътрешните работи и на началника на ГДБОП.
Надявам се, че в тази ситуация с тази акция няма политика, а една добра интервенция с разкриване на основен чиновник на такава основна позиция, разяснява Тихомир Безлов. Според него значимото тук е, че е забъркан човек на доста висока позиция, а не редови служител на реда. Важно е по какъв начин той е стигнал до този пост. Хората на високи позиции са доста опитни и е мъчно против тях да има следствия, добави той.
По думите му значимото след тази акция е да не се смени едно застъпничество с друго, а допустимо е и да се стигне до конфликт сред наркогрупировките.
Безлов напомни, че в интервала до 2007-2009 година наркоразпространението е било ясно разграничено по региони, а регионите в София съвсем тъкмо са съвпадали с териториите на всяко РПУ.
Струва ми се, че това, което сега се случва, също е част от конфликта сред групировките. Въпросът е едно застъпничество да не бъде заменено с друго, съобщи той. По думите му служителите на реда по целия свят са подложени на напън от престъпния свят, включително върху фамилиите им.
Той разяснява и записите с премиера. Според него това е част от пред-предизборната битка. Другата догадка била за "отмъщение с арабски привкус ", като е допустимо двете хипотези да съответстват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР