Акцията продължава повече от денонощие, но няма и следа от

...
Акцията продължава повече от денонощие, но няма и следа от
Коментари Харесай

Доброволците в издирването на Петър и Ивелин - задължително трябва да познават езерото Мандра

Акцията продължава повече от денонощие, само че няма и диря от двамата риболовци

Задължително изискване за доброволците с лодки, които оказват помощ за издирването на изчезналите риболовци Петър Петров и Ивелин Тодоров, е да познават добре спецификата водния басейн, в който влизат. Езерото " Мандра " като се изключи че е огромно като територия, в него има и бетонни блокове, има потънал мост, както и други особености, които могат да провокират и различен проблем. Това сподели пред Флагман.бг зам.-дикреторът на ИАРА Христо Панайотов, който следи провеждането на акцията повече от денонощие. 

Екипите на пожарната, полицията, водолази, чиновници на ИАРА и УКОРС търсят двамата мъже от през вчерашния ден сутринта. Акцията продължи и през нощта, като водният басейн бе обследван с общинския дрон. Около 10 часа през днешния ден към екипите се причислиха и доброволци, другари на Ивелин и Петър. Съпругите и околните на двамата мъже чакат със сълзи  на брега, с цел да ги прегърнат. 

10 лодки сега претърсват езерото „ Мандра “. Участниците в акцията приканват опитни риболовци, които обаче познават езерото " Мандра " и имат нужната екипировка, да се включат в издирването. 

 В Бургас сега вали дъжд и е 7 градуса, които се усещат като 1 градус. Лошото време затруднява акцията. Районът към езерото е кален, а огромна част от хората на място са издирвали изчезналите мъже още от подаването на сигнала в 4 районно управление (на МВР) през вчерашния ден към 6 часа сутринта, до момента в който изискванията разрешат това. Участниците в акцията са премръзнали и изтощени. Ако има хора, които дават отговор на условието да имат опит с влизането в езерото " Мандра " и нужната екипировка, призоваваме ги да се включат. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР