Акцията, при която преди две години прокурори и служители на

...
Акцията, при която преди две години прокурори и служители на
Коментари Харесай

Впечатление за непремереност. Гешев почти призна нахлуването в президентството за грешка

Акцията, при която преди две години прокурори и чиновници на Бюрото за отбрана на очевидци, е оставила "впечатление за непремереност " в обществото. Това самопризнание направи основният прокурор Иван Гешев, който до момента е споменавал само, че казусът е "комуникационна неточност " на прокуратурата, отричайки тя да е надвишила правата си.

"Обществото остана с усещане за непремереност, да кажем по този метод. Това мога да потвърдя и да приема като рецензия за дейностите на прокуратурата. Но държа да кажа – не за незаконност ", сподели Гешев в изявление пред издателката на в. Кристина Патрашкова, която е постоянен коментатор на начин на живот тематики по Нова телевизия.

Въпросната акция стана мотив за против Гешев и някогашния министър председател Бойко Борисов през лятото на 2020 година Тогава бяха арестувани президентския секретар по правни въпроси и антикорупция и съветника на президента по защита. Впоследствие съдът разгласи арестите и на двамата за противозаконни.

Гешев обаче пропусна да разяснява това събитие, концентрирайки се върху при задържането на Борисов, някогашната му говорителка Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов през март. Съдът анулира заповедите за арест и на тримата.

"Не пазя никой политически водач, само че примерно карцерът на някои политически водачи беше оповестено от съда, че са незаконосъобразни ", съобщи основният прокурор в опит да опълчи позволеното от спецсъда претършуване на кабинети в президентството на арестите на знаковите фигури от ГЕРБ.

Гешев не разяснява и дали има прогрес по производството за изнудване на предприемача Васил Божков, в границите на което Министерство на вътрешните работи задържа Борисов, Арнаудова и Горанов. 24 часа по-късно, откакто прокуратурата реши, че в тази ситуация няма задоволително доказателства за покачване на обвинявания и по тази причина не продължи задържането им. Тя заяви, че ще повтори на полицията по случая, само че от този момент не е давала информация какво се случва с проблема.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР