Акцията по спасяването на децата от пещерата в Тайланд е

...
Акцията по спасяването на децата от пещерата в Тайланд е
Коментари Харесай

Акцията по спасяване на децата от пещера в Тайланд – на косъм от трагедия

Акцията по спасяването на децата от пещерата в Тайланд е била на косъм от покруса, откакто няколко спасители попадат в капан. Това излиза наяве, след капо излязоха нови детайлности към избавителната акция.

Докато международните организации популяризират новината, че целият футболен тим към този момент е в сигурност, в пещерата към момента са към 100-на спасители.
Спасиха всички от наводнената тайландска пещера Днес бяха изведени последните 4 деца и техният треньор
Километър и половина преди изхода трима австралийски водолази попадат в капан. Поврежда се главната водна помпа и равнището на водата внезапно се повишава.
Повече от час в пещерата тече нова избавителна акция, с цел да излязат всички невредими.

Последен пещерата напуща австралийският доктор Ричард Харис. Медикът непринудено стои с децата цяла седмица. Навън го посреща неприятна вест – за гибелта на татко му.
Треньорът на избавените в Тайланд момчета - воин без поданство Той не може да се ожени, да бъде нает на работа, да си отвори банкова сметка, да има имущество или да гласоподава
Днес избавените момчета са се видели със своите родители, само че през стъклото на изолираното поделение, в което се намират. Появиха се и първите фрагменти на момчетата в болничното заведение. Те са в особено изолирано поделение и са в положително здраве.

„ Душевното им здраве е доста положително, може би тъй като са останали дружно. Възхитени сме от треньора, който се е грижил добре за тях”, споделиха от лечебното заведение.
Съучениците на 12-те млади футболисти започнаха новия образователен ден с положителната вест.

Премиерът на Тайланд персонално благодари на водолазите. А обществените мрежи бяха залети от благодарност.
Тайланд чества спасяването на 12-те момчетата от пещерата Повечето от децата са изгубили приблизително по два кг от тежестта си, само че като цяло са в положително положение и не демонстрират признаци на стрес
Покани за посещение към децата, треньора им и спасителите насочиха известни футболни тимове като „ Манчестър Юнайтед” и португалския „ Бенфика”. А френският национал Пол Погба им посвети успеха на полуфинала в Русия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР