Акцията по издирването на беглеца в Костенец продължава. Вече 13-и

...
Акцията по издирването на беглеца в Костенец продължава. Вече 13-и
Коментари Харесай

13-ти ден продължава издирването на Стоян Зайков

Акцията по издирването на беглеца в Костенец продължава. Вече 13-и ден полицията не съумява да открие Стоян Зайков. След като в събота беше открито евентуалното оръжие на едно от убийствата, Министерство на вътрешните работи уголемява периметъра на издирването, съобщи БГНЕС.
В акцията е включен целият запас на Министерство на вътрешните работи - следови кучета, дронове, термовизионни камери и високопроходими коли, само че до залавянето на търсения не се стига. Близки на двамата убити към момента са под полицейска протекция и са отведени в предпазена квартира.
„ Сигурността в действителност е скъпо нещо. Но ние сме длъжни да защитим жителите и да издирим причинителя на тежкото закононарушение “, сподели на брифинг във вторник вътрешният министър Младен Маринов. Той разясни, че са планувани голям брой разнообразни дейности за търсене. „ Предприехме дейности по отбрана взаимно с прокуратурата на вероятно застрашени лица, които са имали връзки – както фамилни, по този начин и разногласия в предишното, с възможния причинител. Те са евакуирани и не се намират на територията на Костенец “, изясни вътрешният министър.
Все още не е подготвена експертизата за оръжието, открито в пчелин, а проучването на ДНК профили към момента не престават. „ Към момента не можем да твърдим, че това е оръжието, с което е осъществено второто ликвидиране “. Маринов разясни, че се уголемява периметъра на претършуване. „ Получаваме доста сигнали, които всекидневно ревизираме – от най-различно естество, в това число и такива, които мога да дефинира като злонамерени. Затова желая да прикани да не се пускат злонамерени сигнали “, сподели още той.
Припомняме, че Стоян Зайков е в неопределеност от 9 май, когато беше намерено тялото на някогашната му другарка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена непосредственост до дома на Зайков. По данни на Министерство на вътрешните работи мъжът е бил погубен с ловна пушка, а с изключение на комшия, е и братовчед на търсения. Мъжът даже е бил измежду разпитваните след изгубването на Зайков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР