Акцията на прокуратурата в община Божурище няма нищо общо с

...
Акцията на прокуратурата в община Божурище няма нищо общо с
Коментари Харесай

Гешев отрича акцията в Божурище да е свързана с изборите

Акцията на прокуратурата в община Божурище няма нищо общо с извършените в неделя избори за членове на европейския парламент . Това стана ясно от думите на Иван Гешев - заместител на основния прокурор при Върховна касационна прокуратура, с сан " Прокурор във ВКП и ВАП " пред публицисти.

Въпреки това Гешев на три пъти повтори, че кметовете в страната не са разбрали, че обстановката в страната е изменена от година.

Акцията в Божурище е по сигнал на ръководителя на общинския съвет, (на уеб страницата на общината написа: " Към момента няма определен ! " - ръководител на общинския съвет - б.р.).

По думите на Гешев имало писмен сигнал до кмета от ръководителя на общинския съвет, че се правят неправилни дейности. Поводът за акцията е продажба на четири поземлени парцела.
 Спецпрокуратурата влезе в кметството на Божурище Обновена
Спецпрокуратурата влезе в кметството на Божурище

Кметът се проверява за финансови закононарушения

Имотите са частна общинска благосъстоятелност, преди са били държавна благосъстоятелност . " Държавата им е предоставила безплатно и вследствие на манипулирани търгове са продадени за 160 000 лв. тези 80 дка. По-малко от 80 евро на квадрат надали могат да бъдат открити такива парцели ", сподели Гешев.

Купувачите на тези парцели са четири - три търговски сдружения, в едно от които бащата на кмета преди е бил прокурист на сдружението. Проверява се информацията, че имат избрани връзки с тях. Четвъртият покупател е: " върховен магистрат, някогашен следовател Националната следствена работа (НСлС) ", сподели Гешев.

Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица, евентуално в околните часове ще бъдат арестувани кметът на община Божурище, зам.-кмета и още едно длъжностно лице. Работи се за закононарушение по работа и документни закононарушения , сподели зам.-главният прокурор.

По думите му обявите са оповестени на уеб страницата на общината, само че по този начин, че единствено кметът да може да ги отвори . Проверява се дали са били залепени на общината. Не е изчакан 14-дневния период, сподели Гешев. Всичко следва да бъде проверявано, без значение дали става въпрос за сътрудник . Проверява се следователят какъв брой дка си е купил.

Вероятно кметът ще бъде арестуван за 24 часа , а по-късно каква ще бъде мярката за неотклонение, ще преценяват екип от прокурори и екип от следователи. Защо в този момент, за какво преди, за какво от тази партия, а не от друга партия, иронизира Гешев въпросите на публицистите.
 В Божурище провеждат център за деца със характерни благоприятни условия
В Божурище провеждат център за деца със характерни благоприятни условия

Събират разнообразни експерти в една база
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР