Акцията е проведена от служители на „Икономическа полиция - ОДМВР

...
Акцията е проведена от служители на „Икономическа полиция - ОДМВР
Коментари Харесай

Близо 3,5 т. нелегален алкохол са иззети при операция в Карнобат

Акцията е извършена от чиновници на „ Икономическа полиция " - ОДМВР и „ Митническо разузнаване и следствие " в Митница Бургас.

3 405 литра незаконен етилов алкохол са открити и конфискувани при интервенция, извършена през вчерашния ден от чиновници на „ Икономическа полиция " - ОДМВР и „ Митническо разузнаване и следствие " в Митница Бургас. В хода на акцията са тествани три частни парцела в Карнобат, благосъстоятелност на родственици. В първия обект - записана дребна дестилерия /казан/ за варене на ракия са открити 115 литра етилов алкохол с транспарантен и жълтеникав цвят в 10-литрови пластмасови туби. Други 50 литра течност в туби с характерности на етилов алкохол са открити в таванско помещение във втория парцел.

Най-голямото количество - 3 240 литра етилов алкохол, е конфискувано от трето място - необитаема новопостроена къща с висока ограда, приспособена за склад за предпазване на незаконен алкохол и пълнене на бутилки. Там е отрит 500-литров бидон с инсталиран кран, съдържащ 300 литра жълтеникава течност - етилов алкохол, както и огромно количество празни бутилки. Други 2 940 литра етилов алкохол са открити в „ склада " в пластмасови бутилки по 10 литра, цялостни с алкохолна течност с транспарантен, жълт и кафеникав цвят.

При инспекциите не са показани никакви документи за генезис и заплатен данък на откритото количество контрабанден алкохол. Взети са проби за разбор. След като бъдат получени резултатите от лабораторната експертиза, ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.
Според проверяващите евентуално незаконният алкохол е бил предопределен за доставяне на обекти по Черноморието през туристическия сезон.

Работата по случая не престават чиновници от „ Икономическа полиция " - ОД Министерство на вътрешните работи и Митница- Бургас под наблюдението на прокуратурата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР