Акцията е проведена от служители на ГДБОП, под ръководството на

...
Акцията е проведена от служители на ГДБОП, под ръководството на
Коментари Харесай

Неутрализирана е организирана престъпна група, занимала се с разпространение наркотични вещества

Акцията е извършена от чиновници на ГДБОП, под управлението на Специализираната прокуратура

Специализирана полицейска интервенция за обезвреждане на проведена незаконна група, занимаваща се с произвеждане, развъждане и разпространяване на наркотични субстанции е извършена на територията на Сливница и София на 14 юни. В акцията, под наблюдението на Специализираната прокуратура, са взели участие чиновници на отдел „ Наркотици “ при ГДБОП.

В хода на следствието било открито, че групата е осъществявала незаконната си активност от към четири месеца, активността й се разпростирала на териториите на Сливница и София. До проверяващите достигнала информация, че участниците имат намерение да изнесат готово количество изсушена марихуана от къща в село Гълъбовци общ. Сливница където я отглеждали. Там в лек автомобил били арестувани Г.Г./47г./, с престъпни регистрации по чл.131 от Наказателен кодекс и В.Р. /35 г./, също с престъпни регистрации по чл.325, чл.198,чл.354 ѝ и чл.321 от Наказателен кодекс, и двамата от Сливница. Заловен е и техният помощник в публикуваното на дрогата – Д.Г./49г./ от село Алдомировци.

При осъществените процесуално – следствени дейности в колата на арестуваните били открити два плика със зелена тревна маса, която при тестване реагирала на марихуана с тегло към 2 кг, а в къщата в село Гълъбовци - оборудвана оранжерия с 46 растения марихуана, и още към 2 кг суха тревна маса - марихуана. От жилищата на тримата били конфискувани към 127 000 лв., 11000 евро, марихуана, мобилни телефони, газов револвер и кварцови лампи. Установен бил и лек автомобил, употребен от Г. Г. и В.Р, паркиран в Сливница и употребен за склад на наркотични субстанции – от там са конфискувани към 30 кг бяло прахообразно вещество в разнообразни разфасовки, което при тестване реагира на амфетамин. Общото конфискуваното количество наркотични субстанции е към 35 кг, с приблизителна продажна стойност към 500 000 лв., съгласно специалисти.

Иззети са още химикали, употребени при синтеза на амфетамин, автомат „ Калашников “, пушка- помпа и револвер “Байкал “ със заличени номера и няколко хиляди муниции за оръжията.

По случая е формирано досъдебно произвеждане член 321 вр. член 354А от Наказателен кодекс. На тримата са повдигнати обвинявания за осъществено закононарушение по член 321 вр. член 354А от Наказателен кодекс, като на Г.Г. и В.Р. е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ от Специализирания углавен съд. На Д.Г. е наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 5 000 лв..



Работата по документиране на незаконната активност на групата продължава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР