Акция за прочистване короните на дърветата по места, в които

...
Акция за прочистване короните на дърветата по места, в които
Коментари Харесай

Акция по кастрене короните на дърветата в Асеновград

Акция за пречистване короните на дърветата по места, в които има интензивно придвижване на пешеходци, стартира в Асеновград. Цялостно почистено към този момент е парковото пространство на бул. „ България “ - край жилищните здания с номера 67, 69 и 71. В момента продължава акцията по кастрене на дърветата в Градския парк. След като бъдат завършени там, дейностите ще се насочат в останалите паркове в града – на улица „ Цар Освободител “, до Пожарната, до ЖП-гарата и при паметника на Христо Ботев. Почистват се и тревните площи от окапали листа.
Наред с акцията по кастрене клоните на дърветата, стартира и засаждане на есенни цветя по кръговите кръстовища и в централната градска част на Асеновград. До момента са засадени почти към 10 000 стръка теменужки и друга растителност. Стартира и залесяването с храстова растителност. А напролет, когато стартира да действа поливната система за капково напояване в Градския парк, там ще бъдат завършени и цветни зони.
Междувременно стана ясно, че община Асеновград към този момент има контракт за доставка на растителност и извършва уговорките, които е поела към жителите, за гратис даване на фиданки. Дървета ще се раздават на асеновгрдачаните, които са подали молби напролет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР