Акция за издирване проведе отряд Лакатник на Планинската спасителна служба

...
Акция за издирване проведе отряд Лакатник на Планинската спасителна служба
Коментари Харесай

Изгубен край Лакатник мъж отказа да бъде спасен

Акция за търсене организира отряд Лакатник на Планинската избавителна работа (ПСС) при БЧК на 9 март в сложен планински терен при тежки метеорологични условия, оповестиха от отряда, представени от Българска телеграфна агенция.

Сигналът за липсващ мъж над село Свидня западно от град Своге, е постъпил на 8 март вечерта. След определяне на контакт посредством мобилен телефон с изгубения, помощ от него е била отказана.

Отряд Лакатник е бил в подготвеност през цялата нощ. На идващия ден сутринта е започва акция за търсене. В нея са се присъединили осем планински спасители от отряда с два високопроходими автомобила и избавителен инвентар.

В хода на акцията, изгубеният е бил локализиран по данни от диалози с него от предходния ден. Бил е обходен целият хипотетичен терен, като от една страна се обходиха пеш всички пътеки и дерета в региона, а от друга се извърши разширено търсене в околоните местности по всички проходими горски пътища.

Местонахождението му не е било в обсега на целевия терен по отношение на първичните данни, което е предположило динамично придвижване на мъжа. Няма съответни данни в каква посока или къде се е намирал изгубеният.

Поради липса на каквато и да е друга информация за посока и място, акцията бе прекратена в 18:00 часа до второ разпореждане от Централата на ПСС в София.

/БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР