Акция в подкрепа на президентската институция се провежда за втори

...
Акция в подкрепа на президентската институция се провежда за втори
Коментари Харесай

Протести в подкрепа на президента Радев пред сградата на "Дондуков" 2 и в няколко града

Акция в поддръжка на президентската институция се организира за втори ден пред постройката на " Дондуков " 2.

Десетки са протестиращите пред постройката на президентството. Организатори на акцията под надпис " Да спасим демокрацията " са скулптурът проф. Станислав Минеков, политическият анализатор Арман Бабикян и юрист Николай Хаджигенов.

Бабикян разяснява пред БНР, че недоволните ще избавят демокрацията със средствата на митинга, а демонстрациите ще продължат, до момента в който устоят силите и смелостта на хората.

Днешната проява стартира с песента на " Скорпионс " - " Вятърът на смяната ", последва " Металика " със " За кого бие камбаната ".

Преди това пред постройката на Министерски съвет пристигнаха недоволни представители от сектора на ресторантьорите с плакати с надпис " И музиката не е вирус " и " Оставете ни да работим ", с апел за отваряне на заведенията. След като освиркаха постройката на държавното управление, недоволните се причислиха към митинга пред президентството.

Ето какво споделиха част от хората:

" Има закони, които са написани, не работят. Майка ми и татко ми, откогато са се родили, са по митинги, както и аз. На мен към този момент почна да ми омръзва, а те още не са се предали. Затова вземам решение, че и аз няма да се предам “.

Засилено остава полицейското наличие пред постройката на Президентството.

Румен Радев: Тук сме да кажем - Не на страха!

Протестът против българската мафия се трансформира в акция и няма мощ, която да ни спре, стига да сме мъдри и непреклонни, по тази причина би трябвало да заявим ясно нашите правила. Това сподели президентът Румен Радев пред събралите се за втори ден пред постройката на президентската институция протестиращи жители.

" Няма да повторим грешките от 2013 година, няма да се разделяме на леви и десни, на сини и червени, на русофили и русофоби, на американофили и американофоби, няма да се разделяме на българи и турци, както някои в своето изтощение се пробват още веднъж да разиграват етническата карта, няма да го допуснем, тъй като имаме ясно кредо: Свобода, правда, правдивост за всеки един в България. Не сме тук, тъй като сме идентични, тук сме, с цел да защитим свободата си. Тук сме, с цел да кажем: Не на политическите репресии, не на прокурорския рекет, не на произвола, не на популизма, който убива правото и правовата страна. ", сподели президентът Радев.

По думите му, през днешния ден на площада се взема решение бъдещето на България - " не във Facebook, не на масата, а точно тук ". И добави, че през днешния ден и в идващите дни " ще напишем историята, от която няма да се срамим - всички дружно! ".

Масовият митинг през вчерашния ден с присъединяване на представители на разнообразни политически сили, на който се появи и президентът Румен Радев, прерасна в шествие и в обсада на " Орлов мост ". Хиляди скандираха " Оставка " за премиера и за основния прокурор.

Протест против държавното управление и в Пловдив

Над 200 души - жители, а също представители на леви и десни обединения се събраха на митинг пред постройката на Община Пловдив.

Повечето от тях обявиха, че желаят смяна и че са недоволни от дейностите на държавното управление и прокуратурата.

Издигнали са плакати „ Долу ГЕРБ “ и „ Мафията вън “.

Скандират също " Гешев е срам " и развяват българският трикольор. Все още не е ясно дали ще проведат шествие по Главната улица. Протестът протича спокойно и е охраняван от полицията

В Русе пред Съдебната палата на митинг се събраха близо стотина жители, които показаха неводолството си.

Близо 30 души се събраха на митинг пред Областната администрация в Бургас. Той е проведен от общински съветници от партията „ Движение България на жителите “ и мина под мотото „ Заедно против статуквото “.

Също през днешния ден има контрапротест, проведен от клубовете на ГЕРБ. Той е в отбрана на държавното управление.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР