Акция в подкрепа на президентската институция се провежда за втори

...
Акция в подкрепа на президентската институция се провежда за втори
Коментари Харесай

Радев: Няма сила, която да спре протеста срещу мафията

Акция в поддръжка на президентската институция се организира за втори ден пред постройката на " Дондуков " 2.

Десетки са протестиращите пред постройката на президентството. Организатори на акцията под надпис " Да спасим демокрацията " са скулптурът проф. Станислав Минеков, политическият анализатор Арман Бабикян и юрист Николай Хаджигенов.

Бабикян разяснява пред БНР, че недоволните ще избавят демокрацията със средствата на митинга, а демонстрациите ще продължат, до момента в който устоят силите и смелостта на хората.

Днешната проява стартира с песента на " Скорпионс " - " Вятърът на смяната ", последва " Металика " със " За кого бие камбаната ".

Преди това пред постройката на Министерски съвет пристигнаха недоволни представители от сектора на ресторантьорите с плакати с надпис " И музиката не е вирус " и " Оставете ни да работим ", с апел за отваряне на заведенията. След като освиркаха постройката на държавното управление, недоволните се причислиха към митинга пред президентството.

Ето какво споделиха част от хората:

" Има закони, които са написани, не работят. Майка ми и татко ми, откогато са се родили, са по митинги, както и аз. На мен към този момент почна да ми омръзва, а те още не са се предали. Затова вземам решение, че и аз няма да се предам ".

Засилено остава полицейското наличие пред постройката на Президентството.

Преди малко пред протестиращите излезе президентът Румен Радев.

" Скъпи сънародници, веселя се, че още веднъж сме дружно, тъй като митингът против българската мафия се трансформира в акция и няма мощ, която да ни спре. Стига да сме мъдри и непреклонни, по тази причина би трябвало да заявим ясно нашите правила. Няма да повторим грешките от 2013 година Няма да се разделяме на леви и десни, на сини и червени, русофили, русофоби, американофили и американофоби, на българи и турци. Както някои в своето изтощение се пробват да се заиграват с етническата карта на България. Не сме тук, тъй като сме идентични, тук сме да защитим свободата си, а да бъдем себе си, първо би трябвало да сме свободни ", съобщи Радев пред хората.

" Тук сме, с цел да кажем " не " на страха, на който се опира мафията, да защитим българската природа, която е наш дом, в който желаят да се върнат милиони, прокудени от обезсърчение. България е за всички тях ", сподели още той. По думите му България не е благосъстоятелност на олигархията.

Държавният глава прикани за почтени избори и машинно гласоподаване, с цел да не може мафията да се " самовъзпроизвежда ".

Радев добави, че в идващите дни " мафията ще сее ерес " и ще внушава, че митингите са платени, както и ще провежда " бутафорни контрапротести и провокации ".

Той прикани да не се стига до напрежение сред хората. Мафията ще ни плаши със статистиката от пандемията, само че най-страшната пандемия е тази от корупцията, сподели Румен Радев.

Според него през днешния ден на площада се взема решение бъдещето на България, а не във фейсбук. А с наличието си хората гласоподават за бъдещето на България.

" На площада през днешния ден всички ние и в идващите дни ще напишем историята, от която няма да се срамим, всички дружно. Мутри - вън, Бог да пази България ", заключи президентът.

Очаквайте подробности
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР