Акция в подкрепа на президентската институция се провежда за втори

...
Акция в подкрепа на президентската институция се провежда за втори
Коментари Харесай

Втори ден десетки се събраха в подкрепа на президента на “Дондуков“ 2

Акция в поддръжка на президентската институция се организира за втори ден пред постройката на " Дондуков " 2. Десетки са протестиращите пред постройката на президентството. Организатори на акцията под надпис "Да спасим демокрацията " са скулптурът проф. Велислав Минеков, политическият анализатор Арман Бабикян и юрист Николай Хаджигенов.

Бабикян разяснява пред БНР, че недоволните ще избавят демокрацията със средствата на митинга, а демонстрациите ще продължат, до момента в който устоят силите и смелостта на хората.

Днешната проява стартира с песента на "Скорпионс " - "Вятърът на смяната ", последва "Металика " със "За кого бие камбаната ".

Преди това пред постройката на Министерски съвет пристигнаха недоволни представители от сектора на ресторантьорите с плакати с надпис "И музиката не е вирус " и "Оставете ни да работим ", с апел за отваряне на заведенията. След като освиркаха постройката на държавното управление, недоволните се причислиха към митинга пред президентството.

Засилено остава полицейското наличие пред постройката на Президентството.

Масовият митинг през вчерашния ден с присъединяване на представители на разнообразни политически сили, на който се появи и президентът Румен Радев, прерасна в шествие и в обсада на "Орлов мост ". Хиляди скандираха "Оставка " за премиера и за основния прокурор.

Също през днешния ден, само че в 19.00 часа, ще има контрапротест, проведен от клубовете на ГЕРБ. Той ще бъде в отбрана на държавното управление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР