Акция срещу пловдивски лихвари провежда пловдивския БОП, съобщи TrafficNews.bg. На

...
Акция срещу пловдивски лихвари провежда пловдивския БОП, съобщи TrafficNews.bg. На
Коментари Харесай

Спецполицаи удариха заложна къща, закопчаха четирима лихвари

Акция против пловдивски лихвари организира пловдивския БОП, заяви TrafficNews.bg. На прицела на локалните антимафиоти е огромна заложна къща в квартал "Изгрев ". Операцията се организира след получени голям брой тъжби и сигнали от жители за лъжливи схеми.

Според първичната информация са задържани четирима лихвари - притежателят на заложната къща Иван Бистрашки и негови сътрудници - Васил, Владо Коцоянис по прякор Гърчето и Георги Мирчев. Бистрашки е задържан в пловдивско кафене, а при обиските в в един от колите е открит кокаин.

Според Търговския указател Бистрашки е притежател на Заложна къща Фокс 585. В момента текат обиски в заложната къща и на адресите на арестуваните. Антимафиотите изземват документи, компютри, мобилни телефони.

Преди три години пловдивчанинът Борислав Наков заплаши, че ще скочи от "Преспите ", защото останал без покрив поради лъжливи скица, проведена от Бистрашки. Той съобщи, че е станал жертва на лихвари, които го подмамили да им трансферира бащината си къща с двор против смешна сума. Заплаши със самоубийство, в случай че не получи правдивост. Обвиненията бяха отправени към Иван Бистрашки и Георги Мирчев.

Владимир Коцоянис влезе в престъпните летописи преди 6 години, когато бе задържан в Пловдив за закононарушения в Ирландия. Собственикът на компаниите “Автобилдинг” за търговия с коли и на “Универсал Кеш” бе арестуван, откакто бе разгласен за общонационално търсене.

Куцоянис и някогашният футболен арбитър Момчил Врайков са задържани в Дъблин през февруари 2011 година, откакто чиновник в най-голямата компания за банкомати за самообслужване “NCR” в Ирландия вижда скимиращи устройства на терминал в мол. Камерите на комерсиалния център снимали Куцоянис, който бил арестуван от мобилен полицейски патрул, наблюдаващ банкоматите в региона.

Срещу Куцоянис тогава имаше седем обвинявания, свързани с изтегляне на разнообразни суми от банкови карти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР