Акция срещу пловдивски лихвари провежда пловдивския БОП, съобщава TrafficNews.bg. На

...
Акция срещу пловдивски лихвари провежда пловдивския БОП, съобщава TrafficNews.bg. На
Коментари Харесай

Пловдивски антимафиоти удариха пловдивски лихвари, четирима са с белезници

Акция против пловдивски лихвари организира пловдивския БОП, оповестява TrafficNews.bg. На прицела на локалните антимафиоти е огромна заложна къща в квартал " Изгрев ".

Операцията се организира след получени голям брой тъжби и сигнали от жители за лъжливи схеми.
Според източници на медията, са задържани четирима лихвари - притежателят на заложната къща Иван Бистрашки и негови сътрудници - Васил, Владо Коцоянис по прякор Гърчето и Георги Мирчев. Бистрашки е задържан в пловдивско кафене, а при обиските в в един от колите е открит кокаин.
Според Търговския указател Бистрашки е притежател на Заложна къща Фокс 585. В момента текат обиски в заложната къща и на адресите на арестуваните. Антимафиотите изземват документи, компютри, мобилни телефони.
Преди три години пловдивчанинът Борислав Наков заплаши, че ще скочи от " Преспите ", защото останал без покрив поради лъжливи скица, проведена от Бистрашки.Той съобщи, че е станал жертва на лихвари, които го подмамили да им трансферира бащината си къща с двор против смешна сума. Заплаши със самоубийство, в случай че не получи правдивост. Обвиненията бяха отправени към Иван Бистрашки и Георги Мирчев.
Владимир Коцоянис влезе в престъпните летописи преди 6 години, когато бе задържан в Пловдив за закононарушения в Ирландия. Собственикът на компаниите “Автобилдинг” за търговия с коли и на “Универсал Кеш” бе арестуван, откакто бе разгласен за общонационално търсене.
Куцоянис и някогашният футболен арбитър Момчил Врайков са задържани в Дъблин през февруари 2011 година, откакто чиновник в най-голямата компания за банкомати за самообслужване “NCR” в Ирландия вижда скимиращи устройства на терминал в мол. Камерите на комерсиалния център снимали Куцоянис, който бил арестуван от мобилен полицейски патрул, наблюдаващ банкоматите в региона.
Срещу Куцоянис тогава имаше седем обвинявания, свързани с изтегляне на разнообразни суми от банкови карти.
Иван Бистрашки

Бистрашки слиза от мерцедеса си пред заложна къща Фокс 585

Партньорът му Васил в компанията на небеизвестни пловдивчани

Заедно с един от задържаните - Владо Коцоянис, прочут с прякора Гърчето

С Георги Мирчев

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР