Акция срещу битовата престъпност тече в харманлийското село Браница. На

...
Акция срещу битовата престъпност тече в харманлийското село Браница. На
Коментари Харесай

Гешев в Харманли заради пребит дядо: Много криминално проявени се прибраха от чужбина

Акция против битовата престъпност тече в харманлийското село Браница. На място е основният прокурор Иван Гешев, с него и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Акцията е поради нападението над 78-годишен пенсионер, който бе открит пребит и ограбен в дома си в неделя.

Крадецът отмъкнал над 200 лева от пенсията му. Пострадалият пенсионер е настанен в болничното заведение в Харманли. Часове по-късно било открито, че нападателят е локален пастир.

" Един от целите без значение от изключителното състояние, без значение от пандемията, е битката с битовата престъпност и това, че е неприемливо, какъвто е казусът в село Браница, възрастни хора да бъдат връзвани, пребивани и да им бъде вземана пенсията ", безапелационен бе Гешев. " Това са хора, които са си плащали налозите и би трябвало да живеят умерено и несъмнено ", добави основният прокурор.

По думите на Гешев, това, че причинителят на закононарушението е арестуван, не взема решение казусът, " значимо е да има профилактика ".

" Не можем в момент да решим казуса с битовата престъпност, само че се надяваме задно с другите институции в края на годината да има понижение на този тип престъпност, изключително на насилствената престъпност по отношение на възрастни хора. Лично мен ме е позор, страната би трябвало да направи всичко допустимо да се спре това ", сподели още основният прокурор.

Той съобщи, че доста хора, които в този момент са се прибрали в България, измежду тях има и криминалнопроявени лица. Гешев даде за образец случая с ограбения храм във Видин предходната седмица, където той също се появи на място. Там причинителите били двама, които са се прибрали от Италия преди дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР