Акция по кръводаряване се проведе в Народното събрание. В нея

...
Акция по кръводаряване се проведе в Народното събрание. В нея
Коментари Харесай

Депутати дариха кръв

Акция по кръводаряване се организира в Народното събрание. В нея се включиха депутати от всички парламентарни групи. Акцията е провежда от Комисията по взаимоотношението с неправителствените организации и жалбите на жителите, взаимно с Комисията по опазването на здравето, Националния център по трансфузионна хематология и Българския червен кръст.
Зам.-председателят на Народно събрание Кристиян Вигенин бе един от първите, дарили кръв. Той показа, че това е един от проблемите в България - непрекъснато има дефицит на кръв в лечебните заведения. Затова считам, че ние би трябвало да дадем този образец. Аз самият не един път съм дарявал кръв и по тази причина го направих и през днешния ден. Хубаво е да използваме този мотив и се обръщам към хората: Не е ужасно, правете го, спасявате живот по този метод, акцентира националният представител.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също се включи в акцията.
Трябва да разпространяваме доброволното кръводарителство, с цел да може то да се ускори, разяснява Георги Гьоков от левицата.
Аз постоянно съм си мислил, че кръводаряването е дело на хората, които се занимават с медицина. Затова си мислих, че Комисията по опазване на здравето би трябвало да ги провежда тези работи. Обаче в Комисията по взаимоотношение с Неправителствени организации се роди тази концепция. Направи се кръгла маса, на която участваха всички заинтригувани страни. Тези хора, без които няма по какъв начин да се реализира това кръводаряване. Решихме, че кръводаряването в България има проблеми, съобщи още Гьоков.
Акцията е за непринудено кръводаряване от народните представители и чиновниците на Народното събрание. Надявам се да има задоволително кръводарители, тъй като това е един образец по какъв начин може една в действителност хуманна акция да сплоти разнообразни политически сили. Нещо, което рядко се случва, само че пък имаме един добър образец, уповавам се той да не е последният, сподели при началото на акация председателката на комисията по опазване на здравето Даниела Дарикова. Самата тя показа, че тя сега е отпаднала заради невисок хемоглобин от кръводарителската акция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР