Акция по издирване на ловци, изгубили се в гора край

...
Акция по издирване на ловци, изгубили се в гора край
Коментари Харесай

Двама изгубили се в гората ловци бяха намерени

Акция по търсене на ловци, изгубили се в гора край с. Бяла река, Шуменско е завършила сполучливо, осведоми пресцентърът на Министерство на вътрешните работи. В търсенето са се присъединили екипи от районните противопожарни служби във Върбица и Шумен, горски чиновници и ловци от локалната ловна дружинка.

Издирването почнало по сигнал в локалната дирекция за пожарна сигурност и отбрана на популацията, постъпил в 21.44 часа нощес. В пожарната било обявено, че двама ловци, били на излет край село Бяла река, са се изгубили в гората.

Незабавно към мястото били ориентирани пожарни екипи. Малко след 3.30 часа издирването било прекъснато поради гъста мъгла и пороен дъжд. Спасителните дейности били възобновени в ранните утринни часове през днешния ден. Тогава на помощ на спасителите се притекли ловци и горски чиновници.

По-късно търсените били открити по телефон и те съобщили, че са живи и здрави. Дадени им били инструкции да не напущат мястото, на което са локализирани. Малко преди 10.30 часа до тях са стигнали избавителните екипи.

Мъжете са в положително общо положение, ще им бъде осъществен медицински обзор.

В акцията по спасяването са взели участие към 80 души. Директорът на шуменската пожарна и началник на избавителната интервенция Иван Иванов благодари на всички, отзовали се и оказали помощ при издирването на ловците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР