Акция на Специализираната прокуратура се провежда в сградата на Държавната

...
Акция на Специализираната прокуратура се провежда в сградата на Държавната
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата влезе в Държавната комисия по хазарта

Акция на Специализираната прокуратура се организира в постройката на Държавната комисия по хазарта.

Тя е по инспекцията на държавното обвиняване от края на предходната година на няколко сдружения - „ Ефбет “ ООД, „ Еврофутбол “ ООД, „ Ефбет Партнерс “, „ Нове Холдинг “ АД, и „ Еврофутбол Лимитед “, написа " 24 часа ".

Разследва се дали са правили нарушавания на закона, глобени ли са и какви ограничения са взети от държавната институция. До обяд нямаше арестувани чиновници.

Проипомняме, че предходната година Специализираната прокуратура разгласи, че стартира инспекции на едни от най-големите компании за
залози у нас.

Беше формирано досъдебно произвеждане за порестъпление, осъществено през декември 2017 година в София, показаха още от държавното обвиняване. Става въпрос за изнудване посредством насила, съпроводено със опасност за ликвидиране или тежка телесна щета.

За нередности в Комисията по
хазарта загатна и депутатът Валери Симеонов, който възобнови предлагането си за промени в Закона за хазарта. Той предлага да има държавен монопол над лотарийните игри. Финансовият министър Владислав Горанов поддържа концепцията с мотив, че в множеството страни има цялостен държавен монопол над лотарийните игри. По думите на самият Симеонов концепцията има поддръжката и на премиера Борисов и на спортният министър Красен Кралев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР