Акция на „Отдел тежки престъпления” към Трето РУ, арести и

...
Акция на „Отдел тежки престъпления” към Трето РУ, арести и
Коментари Харесай

Гошо Кеша удари конкуренцията: 1000 – 1200 лева върви фалшива шофьорска книжка ВИДЕО

Акция на „ Отдел тежки престъпления” към Трето районно управление (на МВР), арести и санкции след следствие за правене на подправени документи. Печеливш бизнес ли е да продаваш неистинен персонални карти, шофьорски книжки и задгранични паспорти? Колко коства нова идентичност? Как можеш да се сдобиеш с шофьорска брошура единствено за три дни? Кои са хората, които се хвалят, че си „ вадят хляба” от незаконен бизнес с подправени документи?

1000 – 1200 лв. – такава е офертата за подправена шофьорска брошура, препоръчана на подставено лице, оповестява Нова телевизия. Уведомени са и органите на реда, че в „ Татарли махала” в кв. „ Красна поляна” на адрес „ Индже войвода” 15 се прави закононарушение.

Полицията незабавно изпраща екип. Минути по-късно стартира акция на групата за „ Тежки закононарушения “ към престъпна полиция на Трето районно управление (на МВР). От дома на Георги Йорданов, по прякор Гошо Кеша, са конфискувани голям брой документи за идентичност.

„ Свидетелства за ръководство на моторни транспортни средства, персонални карти, интернационалните паспорти”, изясни старши контрольор Станислава Тодорова, шеф група „ Тежки престъпни престъпления” към Трето районно управление (на МВР).

Три дни преди акцията на полицията, в махалата влиза публицист като подставено лице със скрита камера. Той изяснява на Георги Йорданов, че са му взели шофьорската брошура и желае да му направи друга.

Докато текат ангажиментите, в стаята влиза трети мъж. Така излиза наяве, че Йорданов, като се изключи че продава подправени документи, той купува персонални карти и червени паспорти.

„ Някои от тези персонални карти ги продават лица, които са наркозависими и отиват да продадат личната си персонална карта, с цел да изкарат някакви пари, с цел да отидат да си купят нужната доза опиати. Такива лица, наркозависими, постоянно правят грабежи, като крадат документи. Тогава вървят и ги продават при Георги Йорданов”, изяснява старши контрольор Тодорова.

А Йорданов ги купува на ниски цени-между 20-30 лв.. Купува ги, с цел да нанесе данните на друго лице върху документа.

„ От всичко има поръчки, от интернационалните паспорти, от персоналните карти, от шофьорските книжки”, изяснява контрольор Тодорова.

Самият Георги Йорданов твърди клиентите си, че до момента не е излъгал никой.

„ С това си изкарвам хляба. От Русе имам много хора, от Пловдив имам много хора, от Плевен, от Монтана”, декларира Георги Йорданов.

Старши контрольор Станислава Тодорова изясни, че при акцията в дома му са открити доста пари в друга валута.

Фалшивата персонална карта при Георги Йорданов коства към 350 лв., интернационалният паспорт – 600-800 лв., шофьорската брошура – 1000-1200 лв..

Журналистическият екип под прикритие дава капаро 150 лв., с ангажимента, че на другата заран ще занесе още толкоз. На другата заран, дружно със фотоси, дава и още 150 лв.. Георги Йорданов твърди подставеното лице, че ще му бъде подготвена книжката на идващия ден.

Час откакто подставеното лице си потегля от вкъщи му, той излиза с автомобил, ръководен от внука му. Журналистите го наблюдават, само че не стигат до адреса на печатницата, тъй като съблюдават разпоредбите за придвижване. А автомобилът на внука на Георги Йорданов минава на всички светофари на алено.

Подставеното лице се връща на другия ден с белязани пари, с цел да си вземе подправената шофьорска брошура. След това журналистическият екип незабавно звъни на полицията.

„ Цялото семейство беше арестувано, всички са наясно с неговата активност. С тях бяха извършени голям брой беседи, снети са им разпити в качеството на очевидец, с цел да дадат показния от какъв брой време им е известно, че това лице се занимава с такава дейност”, изясни контрольор Тодорова.

След 24 часа фамилията на Георги Йорданов беше освободено. Неговата мярка е 72 часа. Повдигнати са му обвинявания за правене на подправени документи. Предстои прокуратурата да реши дали да внесе искане за най-тежката мярка „ задържане под стража” за Георги Йорданов.

Остава въпроса какъв брой водачи с подправени шофьорски книжки ръководят в страната ни?

Районна прокуратурата образува досъдебно произвеждане след акцията на Трето районно управление (на МВР). Полицията е по следите на съучастниците на Георги Йорданов. Тези, които изготвят подправените документи. Разследването по случая продължава.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР