Акция на ГДБОП удари 15 сайта за продажба на фалшиви

Акция на ГДБОП удари 15 сайта за продажба на фалшиви ...

ГДБОП удари голям сайт за евтини парфюми.


Акция на ГДБОП удари 15 сайта за продажба на фалшиви маркови стоки, съобщи пресцентърът на МВР.

Един от най-големите е parfiumbg.com, който имал 43 000 регистрирани потребители, над 15 милиона посещения и е реализирал над 25 000 продажби на парфюми.

Операцията срещу незаконната търговска дейност в интернет и нарушаване на интелектуалната собственост е проведена във Варна. Иззети са огромни количества стоки на защитени търговски марки от пет адреса в морския град. Стоката е била за клиенти в България, Румъния и Гърция.

В два склада антимафиотите са открили над 9500 дамски и мъжки парфюма с 30 водещи световни марки, както и над 300 чифта маратонки, чанти, над 600 броя слънчеви очила и други аксесоари.

На домашните им адреси във Варна са задържани двама жители на Ямбол. У тях са намерени големи суми пари и компютрите, от които са качвани обявите на сайтовете. Единият мъж е задържан в офиса на куриерска фирма в момент, в който изпращал 117 пратки към клиентите си. У него са установени и част от телефоните за поръчка на няколко от 15-те сайта, както и печати на двете търговски дружества. 

Сайтовете с атрактивно ниски и нереални цени обичайно или крадат средства от финансово платежните инструменти на онлайн потребителите или предоставят стоки с ниско качество, предупреждава ГДБОП.

Източник: offnews.bg