Акция на ГДБОП удари 15 сайта за продажба на фалшиви

...
Акция на ГДБОП удари 15 сайта за продажба на фалшиви
Коментари Харесай

ГДБОП удари голям сайт за евтини парфюми

Акция на ГДБОП удари 15 уеб страницата за продажба на подправени маркови артикули, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Един от най-големите е parfiumbg.com, който имал 43 000 регистрирани консуматори, над 15 милиона визити и е осъществил над 25 000 продажби на парфюми.

Операцията против противозаконната комерсиална активност в интернет и нарушение на интелектуалната благосъстоятелност е извършена във Варна. Иззети са големи количества артикули на предпазени търговски марки от пет адреса в морския град. Стоката е била за клиенти в България, Румъния и Гърция.

В два склада антимафиотите са разкрили над 9500 дамски и мъжки парфюма с 30 водещи международни марки, както и над 300 чифта маратонки, чанти, над 600 броя слънчеви очила и други аксесоари.

На домашните им адреси във Варна са арестувани двама поданици на Ямбол. У тях са открити огромни суми пари и компютрите, от които са качвани обявите на уеб страниците. Единият мъж е арестуван в офиса на куриерска компания в миг, в който изпращал 117 колета към клиентите си. У него са открити и част от телефоните за поръчка на няколко от 15-те уеб страницата, както и печати на двете търговски сдружения. 

Сайтовете с атрактивно ниски и нереални цени всекидневно или крадат средства от финансово платежните принадлежности на онлайн потребителите или дават артикули с ниско качество, предизвестява ГДБОП.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР