Акция Лукс се проведе тази нощ в София. МВР взе

...
Акция Лукс се проведе тази нощ в София. МВР взе
Коментари Харесай

МВР проверява скъпи коли и частни кортежи в София

Акция „ Лукс ” се организира тази нощ в София. Министерство на вътрешните работи взе на фокус частните кортежи и скъпите коли. В спецоперацията участваха екипи на престъпната, охранителната и пътната полиция.

Проверките започнаха с огледи на колите и документите. Причината – постоянно водачът и пасажерите носят оръжие или дрога. Искат се информации за престъпни регистрации – освен на водача, само че и на пасажерите. Глоби има на процедура за всичко – от строшен фар до развалени документи, заяви bTV.

Проверките постоянно изнервят водачите. Габриела Василева обаче няма срещу: „ Според мен би трябвало всевъзможни водачи да се ревизират, освен първокласни коли ”. Според някогашната Мис България фокусът на акцията би трябвало да е върху индивида зад кормилото.

„ Целта на тези инспекции е да се дисциплинират водачите. Да не се основава едно усещане, че всеки може да прави каквото си желае и да се държи както си желае ”, уточни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов.

От началото на 2017 г столичната полиция е проверила над 39 000 коли и 64 000 души. При сходни интервенции са хванати над 2000 бежанци и 1200 души, оповестени за търсене.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР