Акция Бяло продължава. До 8 часа тази сутрин са задържани

...
Акция Бяло продължава. До 8 часа тази сутрин са задържани
Коментари Харесай

Акция „Бяло“: Дилъри разменяли дрога за крадени вещи


Акция " Бяло " продължава. До 8 часа тази заран са арестувани 252 лица и са формирани 220 къси и досъдебни производства. Проверени са стотици адреси, на които се правят дейности, открити са 10 лаборатории и оранжерии за произвеждане за произвеждане на наркотични субстанции.

Открити са повече от 2500 стръка канабис, както и над 10 кг други опиати – марихуана, хероин, екстази и метамфетамини.

По информация на полицията от време на време наркодилърите не търгували дрогата за пари, а я разменяли за движимости, за които се допуска, че са крадени.

Проверени са стотици адреси. За първите 24 часа от започването на профилираната акция „ Бяло “ в Бургас и Несебър са арестувани 21 души.

Наркотично вещество е открито в тайник в стена и в калъфи за очила. Лицата, които се занимават с този тип активност, държат в себе си по-малки количества. Така, в случай че бъдат хванати, финансовите вреди за тях ще бъдат по-малко.


В Бургас са открити и два нерегистрирани газови револвера. Установява се дали с тях са осъществявани закононарушения.

Във Варна през първите 24 часа са арестувани 31 души, разрушени са две оранжерии с марихуана.

В Добрич са арестувани 13 души. Сред тях и 59-годишен мъж. Униформените стигат до него, откакто получават оперативна информация.

„ През 1988 година – 1989 година същият е осъждан за безчинство, за измами и обири “, изясни окръжният прокурор Радослав Бухчев.

В дома му е открита сериозна сума пари.

„ 15 пакета бяло прахообразно вещество – амфетамин, марихуана, както сумата от 30 хиляди евро “, посочи представителят на районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев.

Съвместната акция на полицията и прокуратурата продължава и на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР