Акционерното дружество СТАДА Арцнаймител АГ (STADA Arzneimittel AG) обяви, че

...
Акционерното дружество СТАДА Арцнаймител АГ (STADA Arzneimittel AG) обяви, че
Коментари Харесай

STADA сключи сделка за придобиването на Walmark

Акционерното сдружение СТАДА Арцнаймител АГ (STADA Arzneimittel AG) разгласи, че завършва сполучливо договорката по придобиването на сдружението Валмарк а.с. (Walmark a.s.) от Mid Europa Partners. Това ще дада опция на STADA доста да разшири световното си портфолио от брандирани артикули с помощта на богатата гама от артикули на Валмарк (витамини и минерали, разнообразни артикули за здраве и за грижа за ставите и артикули срещу настинки и грип).

STADA и Walmark ще основат печелившо портфолио за Централна Европа, с помощта на тактиката за напредък фокус върху нововъведенията. " Още повече ще глобализираме целия си бизнес и ще продължим да вървим по пътя към реализиране на главната си цел - да станем водач в региона на продуктите без рецепта и генерични медикаменти в Европа ", съобщи Главният изпълнителен шеф на STADA Петер Голдшмидт.

Компанията Walmark е производител на одобрени и с водещи пазарни позиции марки (продукти без рецепта) в Централна Европа. Основана през 1990 година и основана в Чехия, Walmark е с непосредствено наличие в девет страни от Европейския съюз, в това число Чешка република, Словакия, Полша, Унгария, България, Румъния, Литва, Латвия и Естония, и продава своите артикули допълнително от 40 страни в целия свят. Компанията има повече от 540 чиновници, като близо 150 от тях работят в завода в гр. Тринец в Чехия.

Според шефа на " СТАДА ФАРМА България " ЕООД Деян Лаковски, българския пазар е от огромно значение за STADA GROUP. " С придобиването на Walmark, STADA България ще си обезпечи място измежду първите пет компании на пазара на артикули без рецепта и ще бъде на път да се трансформира в една от десетте най-големи фармацевтични компании в нашата страна. С разширеното си портфолио и одобрените марки, новото сдружение несъмнено ще бъде повече от сбора на обособените си елементи, като в това време продължава да извършва уговорката си да предлага висококачествените и налични артикули ", съобщи Лаковски.

" С неспокойствие чакаме да присъединим високотехнологичната индустриална база на Валмарк в Тринец към световната си индустриална мрежа. Нещо повече, ние планираме да произвеждаме определени артикули на STADA в Тринец, като по този метод освен ще се възползваме оптимално от наличния експертен опит, само че и ще използваме индустриалния потенциал, с цел да подпомогнем непрекъснато растящите продажби растеж на размерите ", заяви Генералният шеф по индустриалните технологии на компанията Мигел Паган Фернандес.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР