Акционерите на френската корпорация Alstom на извънредно събрание на 17

...
Акционерите на френската корпорация Alstom на извънредно събрание на 17
Коментари Харесай

Акционерите на Alstom одобриха сливането със Siemens

Акционерите на френската корпорация Alstom на изключително заседание на 17 юли в Париж утвърдиха решенията, свързани със сливането на жп бизнеса на компанията с този на немския тръст Siemens.

В известието на Alstomсе показва, че решението за сливането на двете компании, включващо техния железопътен бизнес, е било признато с над 95 на 100 от гласовете.

Сега договорката би трябвало да бъде утвърдена от антимонополните органи, като нейното дефинитивно привършване се чака да стане през първото тримесечие на 2019 година.

 Siemens и Alstom основават европейски колос в ж.п. промишлеността
Германия и Франция основават европейски колос в ж.п. промишлеността

Той ще се конкурира с китайския колос CRRC

Както бе обявено по-рано, Siemens и Alstom оповестиха з сливането на техните подразделението железопътно машиностроене в края на септември предходната година.

От Siemens обявиха, че предават на Alstom предприятието за произвеждане на жп преносим състав и сигнално съоръжение (подразделението Mobility) в подмяна на дял в разширената компания малко над 50 на 100.

Съвместната компания ще се споделя Siemens Alstom, като седалището й се резервира в предградията на Париж, а годишните доходи се чака да бъдат към 15,3 милиарда евро.

Генералният шеф на Alstom Анри Пупар-Лафарж остава на този поста, а ръководител на съвета на шефовете ще бъде избран от Siemens.

 Alstom продава присъединяване си в General Electric за €2,6 милиарда
Alstom продава присъединяване си в General Electric за €2,6 милиарда

Френската компания излиза от три взаимни предприятия

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР