Акционерите на Евролигата искат сезонът да приключи, но също така

...
Акционерите на Евролигата искат сезонът да приключи, но също така
Коментари Харесай

Приоритет за Евролигата е сезонът да завърши

Акционерите на Евролигата желаят сезонът да завърши, само че също по този начин признават, че с цел да са се случи това, то най-вероятно ще се организират мачове след месец май, като се обрисува смяна във формата на шампионата. Очевидно е, че в този миг няма метод сезонът да се възобнови на 11 април, както в началото разгласи Евролигата.

Конференцията, траяла четири часа, не даде точни дати за това по кое време сезонът може да се възобнови, само че волята той да не бъде анулиран също бе доказана.

The Euroleague Commercial Assets Shareholders Executive Board met remotely on Wednesday, March 25, to analyze the evolution of the COVID-19 global pandemic in its collective and individual businesses, including the competitions and communities
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) March 25, 2020
" Турнирите ще бъдат възобновени, когато обстановката разреши да има оптимални условия за здравето и сигурността на всички участници, следвайки рекомендациите на съответните здравни органи и локалните управляващи.

- Приоритет е сезон 2019/20 в Евролигата да завърши със съществуващия си формат, което значи да се изиграят оставащите мачове от постоянния сезон, плейофите и Финалната четворка. Това най-вероятно би означавало сезонът да завърши след в началото плануваните майски дати, като честотата на дуелите може да бъде съкратена, в случай че е належащо. Същият приоритет важи и за Еврокупата.

- Продължаваме да проучваме евентуални различни способи, които бихме могли да използваме, в случай че обстановката наложи това.

- Общи политики и правила, които би трябвало да бъдат препоръчани на Асоциацията на играчите на Евролигата и на Съвета на старши треньорите, които включват: евентуалното завръщане на играчите в родните им градове и уговорките на играчите и старши треньорите, в това число поправяне при заплащанията на заплати по време на прекъсването на шампионатите.

- Повишаване на гъвкавостта на Финансовата непоклатимост и Финансовия Феър Плей за сезона, до момента в който няма по-голяма сигурност за бъдещото развиване на финансовото състояние.

- Важното за всички заинтригувани страни (лига, клубове, играчи, треньори, рефери, посланици) е да признаят своята отговорност като опорни точки и/или като източници на ентусиазъм за мнозина да допринесат по съгласуван метод за подкрепяне на битката с COVID-19 по всеки вероятен метод. Това може да бъде посредством повишение на осведомеността за това по какъв начин всеки може да способства за намаляване на разпространяването на вируса, като остане допустимо най-близо до тези общности, които се нуждаят или просто като даде на тези, които са затворени вкъщи занимателно наличие към най-голямата им пристрастеност - баскетбола. Кампанията #EUROLEAGUEUNITED ще сплоти и разшири напъните, които към този момент са положени от всички страни за поддръжка на настоящи световни акции, в това число #IStayHome и #InThisTogether.

Впоследствие заключенията от срещата бяха споделени с всички останали клубове в Евролигата и Еврокупата за сезон 2019/20. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР