Акционерите на Central European Media Enterprises - компанията, стояща зад

...
Акционерите на Central European Media Enterprises - компанията, стояща зад
Коментари Харесай

Келнер получи съгласие от акционерите на СМЕ да купи компанията зад Би Ти Ви

Акционерите на Central European Media Enterprises - компанията, стояща зад медии в няколко страни в Източна Европа, в това число Би Ти Ви в България - утвърдиха договорката за предаване на контрола в ръцете на чешката капиталова PPF Group, заяви организация ЧТК.

Предварителното съглашение за 2.1 милиарда $ е от края на октомври 2019 година и съгласно уведомлението до борсата NASDAQ се чака приключването на договорката да стане в средата на годината.

Преди това би трябвало да се произнесат Европейската комисия и националните регулатори в страните, където договорката ще промени благосъстоятелност - Чехия, България, Румъния, Словакия и Словения.

Часове преди акционерите да се съберат в Хамилтън, столицата на Бермудските острови, където е записана съдебномедицинска експертиза, сенаторът Марко Рубио разгласи, че тази транзакция визира американска компания и би трябвало да се намесят министерствата на финансите и на правораздаването на Съединени американски щати. Той упрекна PPF Group и ръководителя ѝ Петр Келнер, че в действителност работят в полза на Китай и Вашингтон би трябвало да спре тази договорка, тъй като заплашва ползите и националната сигурност на Съединени американски щати.

 След писмото на Рубио цената на акциите на съдебномедицинска експертиза в Ню Йорк внезапно се намали.
След писмото на Рубио цената на акциите на съдебномедицинска експертиза в Ню Йорк внезапно се намали.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР