Акционерите искат да изгонят Зукърбърг от Фейсбук“Няколко пенсионни фондове и

...
Акционерите искат да изгонят Зукърбърг от Фейсбук“Няколко пенсионни фондове и
Коментари Харесай

Акционерите искат да изгонят Зукърбърг от „Фейсбук“

Акционерите желаят да изгонят Зукърбърг от „ Facebook “
Няколко пенсионни фондове и департаментите на финансите на американските щати Род-Айлънд, Илинойс и Пенсилвания поддържат концепцията за свалянето на Марк Зукърбърг от поста ръководител на Борда на шефовете на компанията „ Facebook “. Това заяви вестник „ Уолстрийт джърнъл “.

Пенсионните фондове на град Ню Йорк и департаментите на финансите на упоменатите нагоре щати са измежду миноритарните акционери на „ Facebook “. Те поддържат предлагането на различен миноритарий, компанията Trillium Asset Management. Тя упорства Зукърбърг да се отдръпна от заеманите постове, поемайки отговорността за серията скандални провали.

Изданието установи, че самодейността на притежателите на дребни пакети с акции от „ Facebook “ за момента е обречена на неуспех. Причината е, че Зукърбърг разполага с 59,9% от гласовете в борда.

Първоначално Trillium Asset Management предложи да се назначи самостоятелен ръководител на борда на шефовете на „ Facebook “, откакто се развихри абсурдът към компанията „ Кеймбридж аналитика “, която нелегално е употребила персоналните данни на потребителите на обществената мрежа. Разкритията доведоха до сериозен спад на котировките на акциите на „ Facebook “ до 174,78 $. Капитализацията на „ Facebook “ се срина със 123,71 милиарда $.

Сега поддръжката за предлагането набъбна, откакто преди две седмици стана ясно, че са открити нови слаби страни на обществената мрежа. Те могат да бъдат употребявани от хакерите, с цел да получат достъп до към 50 милиона акаунта на консуматори. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР