Акционери-активисти призоваха Alphabet Inc. - компанията-майка на Google - да

...
Акционери-активисти призоваха Alphabet Inc. - компанията-майка на Google - да
Коментари Харесай

Активисти призоваха Google да се разцепи - преди регулаторите да я принудят

Акционери-активисти приканиха Alphabet Inc. - компанията-майка на Гугъл - да раздели активността си, преди регулаторите да я принудят да го направи, написа Reuters.

Американската група SumOfUs, която цели да ограничи растящата мощност на корпорациите, показа предлагането си по време на годишната среща на акционерите на Alphabet в Калифорния. Според нея, Alphabet към този момент е прекомерно огромна, с цел да бъде ръководена.

SumOfUs предлага някои активи да бъдат продадени, " вместо да чакаме антитръстовите регулатори да начертаят бъдещето " и евентуално да понижат цената за акционерите. Предложението бе отхвърлено по време на гласуването. Двамата създатели и най-високопоставени мениджъри Лари Пейдж и Сергей Брин имат 51,3 % от правата за гласоподаване.

И въпреки всичко, акционерите повдигнаха въпроса за все по-възможните антитръстови дейности против Alphabet, както и против други огромни софтуерни компании като Фейсбук и Amazon, които са изправени пред неодобрение от политиците и обществото поради неналичието на дискретност на персоналните данни на потребителите.

Американският президент Доналд Тръмп постоянно подлага на критика Гугъл, като показва - без доказателства - че търсачката " избира " негативни за него резултати. Той предложи на регулаторите да последват образеца на Европа и да стартират инспекция на софтуерните компании.

Както към този момент стана ясно, Департаментът по правораздаването и Федералната комерсиална комисия се приготвят за следствие против Гугъл, Amazon, Apple и Фейсбук. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР