Акциите в Азия поскъпват днес на фона на подобрените нагласи

...
Акциите в Азия поскъпват днес на фона на подобрените нагласи
Коментари Харесай

Акциите в Азия поскъпват, петролът поевтинява в началото на седмицата

Акциите в Азия нарастват през днешния ден на фона на усъвършенстваните настройки към риск след скока на Уолстрийт в края на предходната седмица с понижението на цените на петрола, което ограничи страховете по отношение на продължителната инфлация и съпътстващото я нападателно стягане на паричната политика от страна на Федералния запас на Съединени американски щати.

Доходността по щатските държавни облигации остава под напън, а доларът се търгува на най-ниското си равнище от повече от седмица, до момента в който вложителите не престават да правят оценка вероятностите за покачването на лихвите в Съединени американски щати и капацитета за криза, написа Ройтерс.

Японският Nikkei набъбна с 1.04% през днешния ден, до момента в който австралийският главен показател скочи с 1.69%.

Индексът на китайските сини чипове CSI300 се увеличи с 0.54%, а хонконгският Hang Seng добави 1.46%.

Южнокорейският Kospi добави 1.65%.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI набъбна с 1.31%.

Щатските показатели фючърси обаче регистрират намаления за деня. В петък показателят S&P 500 скочи с над 3%, откакто в четвъртък се беше повишил с близо 1%.

Цената на петрола се намалява във волатилна търговия през днешния ден, защото на пазарите има терзания, че забавянето на растежа на международната стопанска система би могло да потисне търсенето.

Фючърсите на Брента и щатския лек недопечен нефт (WTI) отчитаха намаления в цената от по над един $ по-рано денем. След това възвърнаха част от изгубеното, като брентът поевтиняваше с 34 цента до 112.78 $ за барел, а WTI с 45 цента до 107.17 $ за барел.

Доходността по дълготрайните щатски държавни облигации се движеше към 3.13%, откакто се отдалечи от двуседмичното дъно малко над 3% в края на предходната седмица.

Доходността падна от 3.456%, което беше най-високото равнище от повече от десетилетие, достигнато преди срещата на Фед в средата на месеца. След това централната банка на Съединени американски щати подвигна главната си рента със 75 базисни пункта, което беше най-голямото нарастване от 1994 година и даде индикации, че е допустимо да предприеме сходен ход и през юли.

Доларът се търгува без смяна през днешния ден, като продължава да консолидира покрай най-ниското си равнище от средата на месеца по отношение на други съществени валути.

Доларовият показател остана съвсем без смяна на равнище от 104.01, откакто в последните няколко сесии последователно се насочваше към достигнатото на 17 юни дъно от 103.83.

Златото нараства с 0.32% до 1 832.10 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР