Акциите на Zoom спаднаха с 12% при продължителна търговия в

...
Акциите на Zoom спаднаха с 12% при продължителна търговия в
Коментари Харесай

Тримесечните приходи на Zoom надхвърлиха 1 млрд. долара за първи път

Акциите на Zoom спаднаха с 12% при продължителна търговия в понеделник, откакто производителят на програмен продукт за видео диалози регистрира облаги за второто тримесечие, които надминаха упованията на анализаторите, само че демонстрираха муден напредък по отношение на предходното тримесечие, предава. 

Приходите на американската компания за второто тримесечие на 2021 година за първи път надвишават 1 милиарда $, се споделя в известие за пресата, оповестено на уеб страницата на услугата за видеоконференции в понеделник. Според данните, приходите на компанията са се нараснали с 54% на годишна база през тримесечието, което завърши на 31 юли. За съпоставяне, през предходното тримесечие приходите са нарастнали с 191%.

" Брутният марж се разшири до 74,4% от 72,3% през предходното тримесечие. Наличието на нов потенциал на центровете за данни се възползва от брутния марж на компанията през тримесечието, както и от по-ниското потребление през лятото ", сподели Кели Стекелберг, финансов началник на Zoom.

През тримесечието Zoom разгласи желанието си да придобие софтуерния снабдител на заоблачен център за контакт Five9 за 14,7 милиарда $. Сделката идва откакто Zoom завоюва милиони нови консуматори след появяването на ковид и фирмите побързаха да разрешат онлайн срещите, което повиши акциите на Zoom.

Освен това Zoom разгласи съществуването на Zoom Events, което дава опция на организациите да организират първокласни онлайн срещи. Zoom съобщи, че влага в производителя на програмен продукт за събития Cvent, защото Cvent се стреми да стане обществено притежание посредством обединение с компания за придобиване със особено предопределение.

" Сега Zoom разполага с 2 милиона места за облачната телефонна услуга Zoom Phone, спрямо 1,5 милиона три месеца по-рано ", сподели Стекелберг.

Компанията усили прогнозата си за годината, защото броят на случаите на ковид се усили, в това число от " Делта " разновидността на Covid-19, а някои компании забавиха проектите си за отварянето на офисите. За цялостната финансова година Zoom съобщи, че планува поправена облага от 4,75 до 4,79 $ на акция и 4,005 милиарда до 4,015 милиарда $ доходи.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР