Акциите на Twitter няма да се търгуват утре на Уолстрийт,

...
Акциите на Twitter няма да се търгуват утре на Уолстрийт,
Коментари Харесай

Акциите на Twitter няма да се търгуват утре на Уолстрийт

Акциите на Twitter няма да се търгуват на следващия ден на Уолстрийт, демонстрира страницата на Нюйоркската борса, защото тогава изтича срокът, даден на милиардера Илон Мъск, да завърши договорката на стойност 44 милиарда $ за придобиването на обществената мрежа, съобщи Ройтерс.

Мъск през вчерашния ден посети централата на Twitter в Сан Франциско и загатна, че към този момент е притежател на компанията, като промени описанието си в обществената мрежа на " Chief Twit ".

По данни на Ройтерс във вторник група вложители, измежду които Sequoia Capital, Binance, Инвестиционният фонд на Катар и други, са получили от юристите на Мъск нужната документи за финансиране на договорката.

Мъск контракти договорка за закупуване на софтуерната компания против 44 милиарда $, само че след това разгласи, че се отхвърля от нея и се опита да скапе съглашението. Twitter заведе дело против бизнесмена в опит да го принуди да завърши договорката.

В началото на месеца стана ясно, че мултимилиардерът въпреки всичко се е съгласил да продължи по проект и да придобие компанията против 54,20 $ за акция. За да избегне правосъдното дело, той би трябвало да приключи договорката за 44 милиарда $ до 28 октомври. Вчера книжата на Twitter се търгуваха на Уолстрийт на цена от 53,35 $.
Преди седмица " Вашингтон пост " писа, че Илон Мъск възнамерява да редуцира близо 75% от чиновниците към обществената мрежа, в случай че я придобие. Според изданието Мъск се готви да понижи броя на чиновниците на Twitter от 7500 на към 2500, като самата компания към този момент приготвя обилни съкращения. Тя възнамерява да уволни 25% от личния състав си до края на 2023 година и да затвори основни центрове за данни, се споделя в публикацията.   Ръководителите на софтуерната компания оповестиха в отговор на обявата, че не възнамеряват " огромни съкращения ", откогато е реализирано съглашение с Мъск, според което той би трябвало да придобие Twitter. Това е оповестено в електронно писмо, изпратено до чиновниците от основния юрист на Twitter Шон Еджет, съгласно източник на Ройтерс, който е видял известието.   Предстоят съкращения, които ще бъдат осъществени без значение от това кой е притежател на софтуерната компания, се споделя в публикацията на " Вашингтон пост ". Настоящото управление на Twitter възнамерява да понижи разноските за заплати и осигуровки на чиновниците си с към 800 милиона $ до края на идната година, което би означавало освобождение на съвсем една четвърт от чиновниците, отбелязва изданието.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР