Aкциите на Тесла паднаха с 5% в петък, след като

...
Aкциите на Тесла паднаха с 5% в петък, след като
Коментари Харесай

Aкциите на Тесла паднаха с 5% след намаляването на цените

Aкциите на Тесла паднаха с 5% в петък, откакто компанията за електрически коли понижи цените на някои модели в Съединени американски щати и понижи цената на своя първокачествен програмен продукт за подкрепяне на лидера.

Акциите затвориха на $245,01. Все още е нагоре с съвсем 100% тази година, откакто завоюва 2,7% за седмицата.

Докато основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск сподели в предишното, че цената на първокласната алтернатива за подкрепяне на лидера на Tesla, предлагана на пазара като програмен продукт за цялостно независимо шофиране, единствено ще се увеличи, компанията понижи цената с $3000 от $15 000 в Съединени американски щати за клиенти, които купуват то авансово, а не посредством месечен абонамент. Абонатите заплащат сред $99 и $199 на месец, според от това дали надграждат от общоприета или друга премиум версия.

Tesla също понижава цените на наличните коли в Съединени американски щати, в това число базовия седан Model 3, първокласния седан Model S и SUV Model X. В Китай Tesla понижава цената на Model S и Model X с към 7%.

Отстъпката на FSD следва известията, че Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата е към довеждане докрай на дългогодишно следствие на вероятни недостатъци в сигурността на системите за подкрепяне на лидера на Tesla. Разследването стартира след поредност от произшествия в неподвижни транспортни средства за първа помощ от водачи на Tesla, за които се смяташе, че употребяват функционалности за подкрепяне на лидера.

Намаляването на цените за някои коли Model X в Съединени американски щати прави SUV-а подобаващ за данъчно облекчение от $7500 за квалифицирани купувачи. Намаляването на цените на Model S и X обаче разстрои някои предходни клиенти в Съединени американски щати и Китай, които се оплакваха в обществените медии, че по-ниската цена вреди на цената при препродажба на техните коли и че заплащат по-високи застрахователни разноски, защото техните колата беше по-скъпа.

Междувременно обновяването на Model 3 на Tesla, публично разкрито в петък, включва спорни промени, като да вземем за пример ”безконтактен ” мигач. Шофьорите на модифицирания Model 3 в Китай и Европейски Съюз ще би трябвало да допрян бутон на кормилото, с цел да покажат, че се канят да сменят платното или да завият, и могат да употребяват контролите за паркиране, заден ход, неутрално и шофиране на сензорния екран вместо лявото стъбълце. Базовото възобновяване на Model 3 идва с почти 12% по-висока цена в Китай спрямо предшественика си.

Известен също като “highland ”, опресняването на Model 3 включва батерия с по-дълъг обсег. Уебсайтът на Tesla China споделя, че версията от по-висок клас на опресняването на Model 3 може да измине до 713 км (443 мили) с едно зареждане, а базовият модел може да измине 606 км (377 мили). Новият вид на Model 3 включва и няколко промени в дизайна, в това число сензорен екран, който разрешава на пасажерите откъм гърба да контролират настройките за комфорт и развлечения, дружно с промени във външния дизайн на автомобила, с налични нови цветове.

Поради ценообразуването му, анализаторите от Bank of America пишат в записка: „ Смятаме, че въздействието на дебюта на новия Model 3 върху китайските EV аналогове би трябвало да бъде управляемо, като се има поради, че началната цена на седана е доста по-висока от упованията на потребителите. “

Анализаторите споделиха, че връстниците на Model 3 в Китай включват P7 на XPeng, Han and Seal на BYD и електрическите коли C01 на Leapmotor.

Като се има поради нарасналата начална цена, първичният размер на продажбите на обновяването на Model 3 в Китай може да не е толкоз висок, колкото се очакваше, споделиха те. Все отново анализаторите остават позитивни във връзка с вероятностите за продажбите на автомобила през това тримесечие, защото потребителите чакат надстройката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР