Акциите на Samsung поскъпнаха след обявяване на предварителни резултати за

...
Акциите на Samsung поскъпнаха след обявяване на предварителни резултати за
Коментари Харесай

Samsung печели от санкциите на САЩ срещу Huawei


Акциите на Samsung нарастнаха след оповестяване на предварителни резултати за тримесечието
(снимка: Samsung)

Samsung Electronics регистрира облаги, които надвишават прогнозите на анализаторите, откакто бизнесът с мобилни устройства и чипове на южнокорейския софтуерен колос се възползва от американските наказания против съперника Huawei.

Най-големият производител на чипове памет и лична електроника в света регистрира оперативни доходи в размер на 12,3 трилиона вона (10,6 милиарда долара) за тримесечието, завършило в края на септември, надминавайки междинната прогноза от 10 трилиона вона, заяви Блумбърг.

Според предварителните резултати, оповестени в четвъртък, приходите от продажби за тримесечието възлизат на 66 трилиона вона. Компанията не оповестява чистата си облага и резултатите на обособените дивизии – те ще бъдат оповестени по-късно този месец, с издание на окончателните финансови резултати за тримесечието.
още по тематиката
След оповестяване на предварителните резултати, акциите на Samsung нарастнаха с 1,3% на борсата в Сеул в четвъртък.

Huawei изпревари Samsung като максимален производител на смарт телефони в света през второто тримесечие, само че се чака корейският колос да си възвърне короната, откакто китайският му противник загуби достъп до най-модерните съставни елементи за неговите Android устройства.

Samsung уголемява пазарния си дял в Индия, където потребителите се настройват враждебно към китайските артикули, заради геополитически проблеми. Бизнесът с чипове памет на Samsung също се възползва, откакто Huawei се ресурси с съставни елементи преди американските наказания да влязат в действие предишния месец.

„ Huawei се достави с спомагателни ресурси за към шест месеца, преди възбраната на Съединени американски щати да влезе в действие на 15 септември ”, разяснява анализатор от Samsung Securities. „ Покупките на Huawei компенсират слабото търсене на сървърни памети и гълтам инвентара на пазара, което би трябвало да повлияе на цените надолу ”.

Поради отсроченото за октомври стартиране на iPhone 5G и проблемите на Huawei, тримесечието се оказа извънредно елементарно за Samsung във връзка с мобилната конкуренция. Въпреки това компанията доста усъвършенства рентабилността си, с помощта на понижените маркетингови разноски по време на пандемията.

Маржовете на Samsung се усилват през 2021 година, разяснява анализатор от Daishin Securities, добавяйки, че компанията ще се възползва от бързото стартиране на 5G устройства и новия си фокус върху сгъваемите телефони. Прогнозата е, че Samsung ще регистрира към 80,6 милиона доставки на смарт телефони за третото тримесечие, което е нарастване с 49% по отношение на второто тримесечие.

Продуктовият микс на Samsung варира от струващия 1999 $ Galaxy Z Fold 2 до серията Galaxy A от междинен клас, чак до опростените флип телефони.

Търсенето на мобилни чипове памет може леко да се усили през четвъртото тримесечие, когато се появят новите iPhone на Apple, а китайските съперници Oppo и Vivo усилват поръчките в опит да завземат част от пазарния дял на Huawei, съгласно анализатор от HI Investment & Securities.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР