Акциите на производителя на iPhone поскъпнаха до рекордно висока стойност Инвеститорите

...
Акциите на производителя на iPhone поскъпнаха до рекордно висока стойност
Инвеститорите
Коментари Харесай

Капитализацията на Apple доближи 3 трилиона долара

Акциите на производителя на iPhone нарастнаха до рекордно висока стойност

Инвеститорите в скъпи бумаги на Apple печелят, без значение от динамичността на фондовия пазар
(снимка: CC0 Public Domain)

Фондовият пазар реагира постепенно на последните обявления на нови артикули от Apple, само че в понеделник търговията с акции на компанията завърши при нов връх по отношение на януари предходната година.

От началото на 2023 година цената на акциите на Apple се е повишила с повече от 46%, много над представянето на показателя Nasdaq 100, който се повиши с 35%, отбелязва Блумбърг.

Дори и без оповестяването на очилата с добавена действителност Vision Pro, покупките на акции на Apple тази година се смяташе от доста вложители за сигурна инвестиция, защото компанията съумя да генерира растеж на приходите в някои области по време на рецесията и да поддържа изплащанията на акционерите.
още по темата
Намеренията на Apple да разшири комерсиалната си мрежа също дават убеденост за бъдещето на вложителите. Според представители на Phoenix Financial Services, феноменът на Apple се състои в способността на вложителите да печелят от акциите на компанията, без значение от динамичността на фондовия пазар и макроикономическите индикатори.

Вчерашното повишаване на котировките на Apple с 1,6% до 183,79 $ за акция поддържа останалата част от пазара, защото тези скъпи бумаги имат дял от 7,5% в показателя S&P 500. В момента капитализацията на компанията доближава 2,89 трилиона $ и не остава доста до психически значимата граница от 3 трилиона $.

Въпреки че оповестяването на AR очилата Vision Pro не впечатли изключително наблюдаващите на пазара, те са уверени, че стартирането им на пазара ще бъде значим подтик за развиването на целия бранш на технологиите за добавена действителност, формирайки различен значим източник на доходи за компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР